Германия планира да промени данъчния си кодекс, така че увеличенията

...
Германия планира да промени данъчния си кодекс, така че увеличенията
Коментари Харесай

Германия планира да промени данъчния си кодекс с цел отчитане на инфлацията


Германия възнамерява да промени данъчния си кодекс, тъй че нарастванията на заплатите, предопределени да компенсират по-високите потребителски цени, да не слагат чиновниците в по-висока данъчна група. Това споделя немският финансов министър Кристиан Линднер в изявление за вестник " Билд ам Зонтаг ", съобщи Блумбърг, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние ще приспособяваме данъчната система ", с цел да отчетем високата инфлация, декларира още финансовият министър, след което прибавя: " Увеличаването на заплатите не би трябвало да се лишава от хората посредством облагане с налози, в миг, когато те губят покупателна дарба поради инфлацията ".

Междувременно в изявление пред различен немски вестник - " Мюнхнер меркур ", Линднер декларира, че Германия се нуждае от механизъм, който автоматизирано поправя данъчните прагове върху приходите по отношение на равнището на инфлацията, както е в други европейски страни.

По думите му " в случай че 40 000 евро през тази година имат покупателна дарба от единствено 36 000 евро през идната година, то тази сума не би трябвало да се полза с налог, като че ли към момента е 40 000 евро ".

Линднер също по този начин разяснява и рестрикциите против съветски енергийни доставки, казвайки, че се опълчва на прекъсването на вноса на газ и нефт от Русия, тъй като това би имало трагични стопански последствия за Германия. Според него държавното управление би трябвало да разиска " всички варианти " за понижаване на зависимостта от съветските изкопаеми горива, в това число поддържане на действието на последните немски нуклеарни електроцентрали и оползотворяването на петролни и газови находища в Северно море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР