Германия отмени плановете за размяна на чужденци в руски затвори

...
Германия отмени плановете за размяна на чужденци в руски затвори
Коментари Харесай

Размислиха: Германия отмени размяната на убийци срещу затворници в Русия

Германия анулира проектите за замяна на чужденци в съветски затвори за килъра на чеченски отстъпник Вадим Красиков, който беше наказан на пожизнен затвор. Плановете се трансформираха вследствие на гибелта на опозиционера Алексей Навални в колонията. Решението на немските служители беше съобщено на портала на Financial Times.

Журналисти разговаряли с неназовани източници в немското държавно управление. Анонимни събеседници обясниха, че Германия, както и Съединени американски щати, са „ видимо охладени “ към концепцията за продан, в границите на който могат да бъдат избавени трима души от Руската федерация.

Вадим Красиков беше планувано да бъде изпратен в Руската федерация, а опозиционерът Алексей Навални, американският публицист Евън Гершкович и американският боен Пол Уилън да бъдат изведени в чужбина. През последните седмици " имаше дейна полемика " по отношение на тази алтернатива, само че след гибелта на опозиционния водач тези полемики стопираха, изясни порталът FT.

„ Интересът на Берлин към договорката е избледнял “, цитираха публицисти мнението на немски чиновник.

Беше оповестен и коментар от американски чиновник, чието име също не се показва. Според него през днешния ден не виждат задоволително значима персона, която да пусне палач, нает от Кремъл.

„ Те към този момент нямат поради никого, за който считат, че би си коствало да разменят спонсориран от страната палач. “

Припомняме, Вадим Красиков е жител на Руската федерация, който през 2019 г. беше осъден за убийството на чеченския опозиционер от грузински генезис Зелимхан Хангошвили. Красиков, съгласно проверяващи от портала The Insider, е агент на руската ФСБ. Той беше изпратен в Германия, с цел да извърши закононарушение против човек, който се опитваше да се укрие от руснаците в Германия. На 23 август 2019 година руснакът простреля чеченеца в парка Тиргартен - съдът откри, че е работил по заповед от Кремъл.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР