Германия остана без селекционер след болезненото 1:4 от Япония във

...
Германия остана без селекционер след болезненото 1:4 от Япония във
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Германия уволни Ханзи Флик

Германия остана без селекционер след мъчителното 1:4 от Япония във Волфсбург. Слабите резултати в контролните срещи се оказаха решаващи за бъдещето на Ханзи Флик, уволнен в неделя. Бившият треньор на Байерн отхвърли да подаде оставка след фиаското в събота, само че федерацията взе друго решение.

В приятелския мач с Франция на 12 септември на аварийна пейка ще седне Руди Фьолер, който не спести рецензиите си след провалянето от самураите.

" Всички към момента сме в потрес. Загубата с 1:4 е срамотия. Всички би трябвало да се оценим и тогава да забележим какво ще се случи по-нататък ", разгласи Фьолер.

А Германия ще избира деликатно селекционерът, който ще води Бундестима на Евро 2024, хазаин на който е точно Германия.

" Комисиите се съгласиха, че мъжкият народен тим се нуждае от нов подтик след последните разочароващи резултати. С оглед на Европейското състезание в нашата страна, имаме потребност от дух на оптимизъм и убеденост. Лично за мен това е едно от най-трудните решения за времето ми на поста до момента. Защото правя оценка Ханзи Флик и неговите помощник-треньори като футболни специалисти и хора. Но спортният триумф е главен приоритет за ГФС. Следователно решението беше неизбежно ", съобщи президентът на немския футбол Бернд Нойендорф.

Според таблоида " Билд " любимец за правоприемник на освободения Ханзи Флик е някогашният ментор на Байерн Юлиан Нагелсман, който към момента има деен контракт с баварците, макар че бе сменен от Томас Тухел.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР