Германия одобри доставката на 400 ръчни противотанкови гранатомети за Украйна,

...
Германия одобри доставката на 400 ръчни противотанкови гранатомети за Украйна,
Коментари Харесай

Германия доставя 400 ръчни противотанкови гранатомети на Украйна

Германия утвърди доставката на 400 ръчни противотанкови гранатомети за Украйна , посредством Нидерландия, заяви министерството на защитата в Берлин, представено от Ройтерс.

Съобщението удостоверява завой в немската политика , откакто държавното управление беше подложено на рецензии за отхвърли си да изпрати оръжия на Киев , за разлика от други западни съдружници.

" Одобрението беше доказано от канцлерството ", посочи представител на немското министерство на защитата. Ръчните противотанкови гранатомети идват от хранилища на немската войска.

Германия има отдавнашна политика да не изнася оръжия за военни зони , частично заради кървавата си история през 20-ти век и последвалия я пацифизъм, напомня Ройтерс. Страните, искащи да предадат изнесени немски оръжия, би трябвало да получат първо позволение от Берлин.
През последните седмици канцлерът Олаф Шолц се позоваваше нееднократно на тази политика, отказвайки да достави смъртоносни оръжия на Украйна .

Предстои немското държавно управление да вземе решение и по искане на Естония, която желае да съобщи на Украйна остарели гаубици, създадени в Германска демократична република. Те бяха закупени от Финландия през 90-те години след рухването на Берлинската стена, а по-късно препродадени на Естония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР