Германия обеща 20 млн. евро помощ след пагубната експлозия в

...
Германия обеща 20 млн. евро помощ след пагубната експлозия в
Коментари Харесай

Германия и Франция с натиск към Ливан за реформи

Германия даде обещание 20 млн. евро помощ след пагубната детонация в Бейрут предходната седмица. Но немският външен министър Хайко Маас отпътува за Бейрут освен с цел да предложи поддръжка, написа БГНЕС.
Маас разгласи, че ще замине за Бейрут в сряда и ще изиска промени в Ливан. " Ще дадем явен знак на управляващите, че сме подготвени да помогнем, само че също по този начин имаме вяра, че тази страна би трябвало да бъде реформирана ", съобщи Маас пред публичния ефирен оператор Deutschlandfunk.
Коментарите му следват резултатите на интернационалната донорска конференция в неделя, която събра към 250 милиона евро за помощ след чудовищната детонация в Бейрут, при която починаха над 200 души предходната седмица. Но тези пари ще са свързани с политически промени в страната.
Маас написа известие в Twitter, че обещаните " още 20 милиона евро... от фондове за филантропична помощ и съдействие за развиване ", ще оказват помощ на " хората от Бейрут, които се нуждаят от нашата помощ и имат потребност от вяра ".
Маас няма да бъде първият европейски политик, посетил страната след гърмежа. Френският президент Еманюел Макрон посети Бейрут незабавно след нещастието предишния четвъртък и даде обещание да даде помощ, само че също прикани за политически промени. Макрон беше хазаин на донорската конференция, подкрепена от Организация на обединените нации.
Франция публично прикани за " бързо образуване " на ново държавно управление в Ливан, малко откакто министър председателят Хасан Диаб подаде оставка.
" Аспирациите, изразени от ливанците във връзка с промените и ръководството, би трябвало да бъдат изслушани ", сподели в изказване френският министър на външните работи Льо Дриан и добави, че новото държавно управление ще би трябвало " да се потвърди " пред хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР