Германия няма да застане на пътя“ на Полша да изпрати

...
Германия няма да застане на пътя“ на Полша да изпрати
Коментари Харесай

Германия няма да застане на пътя на Полша да прати танкове на Украйна

Германия няма да „ застане на пътя “ на Полша да изпрати танкове Leopard 2 в Украйна, съобщи немската министърка на външните работи Аналена Баербок, представена от " Гардиън ".

Запитана в изявление за френската телевизионна станция LCI какво ще се случи, в случай че Полша изпрати своите танкове немско произвеждане без утвърждението на Берлин, Баербок отговори посредством преводач: „ За момента въпросът не е заложен, само че в случай че ни попитат, няма да застанем на пътя. "

Съюзниците в Европа, които разполагат с немските тежки военни машини, - за това е необходим лиценз. Липсата на подобен е и главната спънка танкове от Полша да тръгнат към Киев, макар че държавното управление на Матеуш Моравецки към този момент взе решение за подаяние.

Берлин е обект на интернационален напън за допускане на доставка на съвременни европейски танкове за Киев. На срещата на военните министри от съюзническите страни във военната база " Рамщайн " в Германия предходната седмица, немското държавно управление отхвърли да вземе решение дали да даде танкове Leopard 2 на Украйна. На диалозите участва и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин. Излязоха медийни изявления, че немската страна е поискала американците да дадат танкове Abrams и в подмяна и Германия да се включи с Leopard 2 в снабдяването на украинската войска против Русия, която води война на територията на Украйна от 24 февруари 2022 година

Поведението на немските управляващи разочарова и нападнатата страна, и част от европейските сътрудници. В неделя министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки разкритикува Берлин: Отношението на Германия е недопустимо. Измина съвсем година от началото на войната. Невинни хора умират всеки ден “, сподели Моравецки. „ Руските бомби сеят безпорядък в украинските градове. Цивилни цели биват атакувани, дами и деца биват убивани. Опитвам се да претегля думите си, само че ще го кажа напряко: Украйна и Европа ще завоюват тази война – със или без Германия. “

В Киев и Съединени американски щати се надяваха, че Берлин ще разреши военни машини Leopard 2, благосъстоятелност на страни като Полша и Финландия, да бъдат реекспортирани. Новият министър на защитата на Германия Борис Писториус обаче отвърна, че " към момента не можем да кажем по кое време ще бъде взето решение и какво ще бъде то, когато става дума за танка Leopard ", напомня " Гардиън ". Пред АRD в неделя той добави, че страната му няма да прибързва, тъй като " държавното управление би трябвало да вземе поради доста фактори, в това число вътрешните последствия за сигурността на немското население ".

В взаимно изказване в събота външните министри на Литва, Естония и Латвия също приканиха Германия „ да даде танкове Leopard на Украйна в този момент “. Джеймс Клевърли, външният министър на Англия, също се намеси в разногласието:

„ Разбира се, бих желал да видя украинците оборудвани с неща като Leopard 2, както и с артилерийските системи, предоставени от нас и от други “, сподели той в изявление за Sky News. „ Ще продължа да повеждам тези диалози с нашите съдружници и другари от НАТО, с цел да улесня даряването на най-хубавото военно съоръжение на Украйна, с цел да им оказа помощ да се защитят против тази брутална инвазия. “

По време на посещаване във Франция за отбелязване на 60 години следвоенно френско-германско съдействие, канцлерът Олаф Шолц сподели, че Германия поддържа Украйна и ще го прави " колкото е належащо ".

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че държавното управление му изследва случая за изпращане на Leclercs - това е главният военен танк на въоръжение във френската войска. „ Нищо не е изключено “, сподели Макрон, като означи, че сходен ход ще бъде съгласуван с останалите съдружници.

Бившият английски министър председател и съобщи, че е настъпил моментът, в който Украйна би трябвало да получи " всички принадлежности ", нужни ѝ да победи Русия. По-рано бе обявено, че Англия счита да достави на Киев танкове Challenger.

Докато в Европа тече спор, Русия твърди от неделя, че армията ѝ е постигнала прогрес в украинската Запорожка област. Украинските сили оповестяват за 15 обитаеми места, които са били под артилерийски обстрел в почивните дни. „ Опитвайки се да пробие нашата отбрана, врагът е задействал артилерийски огън “, написа Александър Старух, губернатор на Запорожка област в Югоизточна Украйна, в Telegram.

Русия е стреляла по района 166 пъти денем, сподели Старух, като 113 офанзиви са били ориентирани към обитаеми региони, убивайки един граждански.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР