Германия няма да удължи експлоатацията на атомните си електроцентрали, както

...
Германия няма да удължи експлоатацията на атомните си електроцентрали, както
Коментари Харесай

Германия се отказа да удължава живота на своите АЕЦ. С едно изключение

Германия няма да удължи употребата на атомните си електроцентрали, както до неотдавна обмисляше, оповестява Reuters. Новината пристигна от министърът на стопанската система на страната Роберт Хабек по време на полемика с жители, които го попитаха няма ли по този метод страната да смекчи енергийната рецесия, провокирана от дефицита на съветски природен газ.

Берлин взе решение да изключи последователно атомните централи след нуклеарното злополучие в Япония през 2011 година. Съгласно дълготрайния проект последните три немски централи би трябвало да затворят в края на тази година. Хабек изясни, че удължаването на работата им ще спести най-вече 2 % от потребявания газ.
 Европарламентът: Инвестициите в природен газ и АЕЦ са
Европарламентът: Инвестициите в природен газ и АЕЦ са " зелени "

Евродепутатите проправят пътя предлагането да прерасне в закон.

Изключението

Министърът позволява изключение само за нуклеарната централа в Бавария - тя може да продължи да работи през идната зима, в случай че стрес тестванията в идващите седмици покажат, че е нужна за постоянното електрозахранване на федералната провинция.

За разлика от останалите федерални провинции, Бавария разполага с по-малко ветропаркове и въглищни централи, които да компенсират дефицита на газ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР