Германия няма да приеме бежанци, блокирани на полско-беларуската граница, заяви

...
Германия няма да приеме бежанци, блокирани на полско-беларуската граница, заяви
Коментари Харесай

Германия отказа да приеме бежанци от полско-беларуската граница

Германия няма да одобри бежанци, блокирани на полско-беларуската граница, съобщи през днешния ден вътрешният министър Хорст Зеехофер след диалози с полския си сътрудник Мариуш Камински, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Да допуснем бежанци, да се поддадем на натиска и да кажем: " Приемаме бежанци в европейските страни ", би означавало да осъществим главната цел на тази подла тактика, сподели Зеехофер на конференция във Варшава.

Става дума за противозаконна и подла миграция, проведена от Беларус с известна поддръжка от Русия. Поляците не следват единствено личните си ползи. Те работят в полза на целия Европейски съюз, акцентира немският вътрешен министър.

Германия не е договаряла с беларуския президент Александър Лукашенко никаква договорка за решение на мигрантската рецесия на полско-беларуската граница, заяви в това време държавен източник, представен от Ройтерс, след известие, че двамата водачи са постигнали съглашение.

Ситуацията на границата е европейски проблем, в който Германия не работи сама, сподели източникът.

Беларуската организация БелТА цитира през днешния ден говорителка на Лукашенко, съгласно която в телефонен диалог с него немският канцлер Ангела Меркел се е съгласила да разиска беларуско предложение към Европейския съюз.

Предложението е Беларус да върне 5000 мигранти в родните им страни, а в това време Европейски Съюз да одобри други 2000 мигранти.

Наталия Ейсмонт съобщи, че държавното управление е готово да работи за репатриране на 5000 мигранти, " в случай че те го желаят ".

Кризата на границата на Беларус с Латвия, Литва и Полша, където се струпаха мигранти, внезапно се изостри на 8 ноември, когато няколкостотин души се пробваха да преминат от Беларус в Полша, рушейки загражденията.

Европейските страни упрекват Беларус, че транспортира хиляди мигранти със самолети от Близкия изток и ги предизвиква към опити за незаконно прекосяване на границата. Беларус отхвърля обвиняванията, че разпалва рецесията, само че споделя, че може да помогне за решаването й, в случай че Европейски Съюз вдигне глобите, наложени след потушаване на митингите предходната година.

 Опразнен лагер за мигранти на беларуско-полската граница
Опразнен лагер за мигранти на беларуско-полската граница
Снимка: AP/БТА

Днес БелТА заяви, че мигрантите са напуснали два лагера край беларуското населено място Брузги на границата с Полша. Беларуската организация, представена от Ройтерс, добави, че доста от тях са се преместили в близки хранилища.

Миналата седмица хиляди мигранти си направиха лагери покрай беларуско-полската граница. Много от тях се пробват да преминат на полска територия на разнообразни места на фона на растящо напрежение с полските управляващи, които се мъчат да не позволяват нахлуване на тяхна територия.

Самолет на иракската самолетна компания " Ираки еъруейс " с иракски мигранти на борда е изхвърчал през днешния ден от летището на беларуската столица Минск. Представител на иракското министерство на външните работи заяви, че 431 иракски жители, които са били блокирани на беларуско-полската граница, са изразили предпочитание да се върнат в родината си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР