Германия не очаква Русия да възобнови доставките на газ по

...
Германия не очаква Русия да възобнови доставките на газ по
Коментари Харесай

Германия не очаква Русия да пусне отново газ по „Северен поток“ 1

Германия не чака Русия да възобнови доставките на газ по „ Северен поток “ 1 и би трябвало да се настрои на други сюжети. Това съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабек.

Той уточни и че страната ще удължи живота на най-малко две атомни централи, с цел да има резерв в случай на огромен дефицит на сила.

Русия за следващ път затвори изненадващо газопровода „ Северен поток “ 1, който доставя главните количества газ към Германия под предтекст, че има техническа повреда по трасето. Затварянето е единствено до премахване на проблемите, обявиха в началото от „ Газпром “, без да дават явен период.

Вчера обаче представителят на Кремъл Дмитри Песков съобщи, че газ ще има единствено при събаряне на глобите.

„ От украинския газопровод идва към момента малко газ, само че отварянето на „ Северен поток “ 1 не е сюжет, който считам, че ще се реализира “, добави Хабак.

Посочените механически проблеми по трасето не са причина за прекъсване на газоподаването, обявиха и експерти от концерна „ Сименс енерджи “, който обслужва турбините на газопровода.

Според Москва обаче стартирането в употреба на газопровода, въпреки тези недостатъци, опонира на съветското законодателство.

„ Сименс енерджи “ още веднъж опонира, че в предишното е имало сходни проблеми и те в никакъв случай не са водели до прекъсване на подаването на газ.

Германия обаче се е подготвила за този сюжет и сега дебатира удължаването на живота на атомните си централи. Хабек съобщи, че най-малко две в южна Германия ще бъдат оставени в подготвеност, с цел да оказват помощ при възможен огромен дефицит на сила през зимата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР