Германия не може да изключи използването на Северен поток 2

...
Германия не може да изключи използването на Северен поток 2
Коментари Харесай

Германия не изключва Северен поток 2 да се ползва като средство за натиск срещу Русия

Германия не може да изключи потреблението на " Северен поток 2 " (Nord Stream-2) като средство за напън против Кремъл при положение на по-нататъшна съветска експанзия към Украйна. Това съобщи през днешния ден пред телевизия А Ер Де почитан представител на водещата партия в ръководещата коалиция, представен от Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Германският канцлер Олаф Шолц, който съставлява Социалдемократическата партия, непрекъснато повтаря, че " Северен поток 2 " е напълно частна компания и е отвън държавния обхват. Разчитаме на дипломатическо-политическо решение, а дипломатическият инструментариум включва и наказания, сподели пред А Ер Де ръководителят на немския комитет за външна политика Михаел Рот, малко преди диалозите на външния министър Аналена Бербок в Москва.

Ако в действителност би трябвало да прибегнем към наказания, а аз към момента се надявам да го избегнем, не може авансово да изключим неща, които сътрудниците ни в Европейски Съюз могат да изискат, означи той. Газопроводът " Северен поток 2 ", който към този момент е издигнат, само че не е получил позволение за влизане в употреба, цели да достави повече съветски газ за Западна Европа. Противниците на плана, в това число Украйна и Съединени американски щати, обаче се аргументират, че това ще направи Европа доста по-зависима от Русия.

Шолц съобщи през вчерашния ден, че Русия ще би трябвало да има поради политическите и стопански последици при положение на офанзива против Украйна, само че не даде повече детайлности. Вчера вечерта английското държавно управление изпрати за Украйна боен аероплан с противотанково въоръжение. Германското министерство на защитата отхвърли повода за маршрута на полета към територията на Германия да е неналичието на позволение за прекосяването му над над страната. В обществените мрежи имаше спекулации, че Германия може да е отхвърлила настояването на Англия за прехвръкване на самолета над територията на страната, защото, както Шолц, по този начин и Бербок отхвърлиха да дават оръжие за Украйна, напомня Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР