Германия настоява за удължаване на локдауна и след 2 декември,

...
Германия настоява за удължаване на локдауна и след 2 декември,
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени в Германия въпреки локдауна

Германия упорства за удължение на локдауна и след 2 декември, защото броят на новозаразените остава рекордно висок в цялата страна.
Премиерът на южната немска провинция Бавария Маркус Зьодер съобщи пред Bild, че заведенията за хранене, хотелите и кината би трябвало да останат затворени до 20 декември и че би трябвало да бъдат неразрешени фойерверките и потреблението на алкохол на открито в навечерието на Нова година. ``За страдание броят на новозаразените не понижава. Вместо това отделенията за интензивно лекуване не престават да бъдат претрупани “, сподели Зьодер, представен от ``Ройтерс``.
Канцлерът Ангела Меркел би трябвало да се срещне с министър председателите на 16-те федерални провинции на Германия през днешния ден, с цел да вземат дефинитивно решение за удължение на локдауна.

Берлин се надява, че скоро ще бъде утвърдена ваксина против ковид, а министърът на опазването на здравето Йенс Шпан изрази оптимизъм, че ``пандемията ще отслабне след няколко месеца``.

Германия се приближава до съвсем 1 милион случаи на ковид. В понеделник институтът " Роберт Кох " заяви за нови 10 864 случая, като по този начин общият брой на инфектираните доближи 929 133. Броят на смъртните случаи в Германия остава по-нисък в съпоставяне със западноевропейските страни -  14 112 смъртни случая досега.

Президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи облекчение на ограниченията в страната. Това ще стане в три стъпки, започвайки този уикенд с отварянето на ``несъществения “ бизнес като фризьорските салони и магазини за облекла, които ще би трябвало да съблюдават строги правила за дезифенкция  и да затворят в 21.00 ч.

Съединени американски щати  планират да разпространят 6,4 милиона дози от имунизацията на Pfizer-BioNTech още през първата седмица, откакто бъде утвърдена за всеобща приложимост, предава БГНЕС. Очаква се Администрацията по храните и медикаментите да се събере на 10 декември, с цел да реши дали да даде зелена светлина на препарата. Федералното държавно управление ще издаде рекомендации по отношение на това кой би трябвало да бъде имунизиран с приоритет. Това са възрастните хора, високорисковите групи и работещите на първа линия против пандемията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР