Германия нареди на полицията да охранява строящите се LNG терминали

...
Германия нареди на полицията да охранява строящите се LNG терминали
Коментари Харесай

Германия включи полицията в охраната на критичната инфраструктура на страната

Германия подреди на полицията да охранява строящите се LNG терминали и ускори въздушния контрол на своята железопътна мрежа, до момента в който приготвя закон за подсилване на отбраната на сериозната инфраструктура. Това съобщи вътрешният министър Нанси Фейзер, представен от Ройтерс.

Предполагаемият бойкот на немската железопътна мрежа и на газопроводите в Балтийско море, свързващи Германия и Русия през последните седмици, породи опасения по отношение на излагането на страната на офанзиви.

Нанси Фейзер уточни, че не е допустимо изцяло да се защитят всички над 33 000 километра железопътни линии и милиони километри кабели в Германия само с камери или полицейски чиновници. Нейното министерство сътвори особено звено за съгласуване на отбраната на сериозната инфраструктура, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари.

Като част от засилените старания на този фронт полицията охранява LNG терминалите, издигнати, с цел да помогне на Германия да размени доставките на съветски газ по тръбопроводи, посочи тя. По думите й е засилено и полицейското наличие в морето, за отбрана на морската инфраструктура.

Министерството също по този начин работи с държавния железопътен оператор Deutsche Bahn за увеличение на броя на камерите в своите съоръжения, добави Фейзер.

В по-широк проект министерството поучава както обществени, по този начин и частни оператори на сериозна инфраструктура като лечебни заведения и телекомуникационни мрежи по какъв начин по-добре да отблъскват офанзиви, без значение дали са физически или цифрови.

Вътрешният министър уточни, че Германия ще организира втория си сигнален ден, с цел да тества всички осъвременени системи в подготовка за допустима изключителна обстановка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР