Германия може отново да играе водеща роля на Европейското първенство

...
Германия може отново да играе водеща роля на Европейското първенство
Коментари Харесай

Венгер: Германия може да се върне на върха в Европа

Германия може още веднъж да играе водеща роля на Европейското състезание през 2024 година на собствен терен, макар разочароващото отпадане в груповата фаза на Световното състезание в Катар, само че мощно се нуждае от топ нападател, съобщи известният футболен треньор Арсен Венгер.

Венгер, дълготраен управител на британския Арсенал, който в този момент е ръководител на Техническата комисия на ФИФА, а също по този начин беше отпред на групата за механически проучвания на Световното състезание в Катар, сподели пред RND, че Германия би трябвало да бъде измежду любимците за континенталния шампионат.

" Отборът към момента се нуждае от малко време, с цел да се върне на върха, само че сигурно още веднъж ще бъде един от любимците на Европейското състезание през 2024 година вкъщи. Заради еуфорията към отбора, а също тъй като имат играчи от международна класа, изключително в халфовата линия и по крилата ", добави Венгер.

Той разяснява още, че " не е съвпадане, че Германия има толкоз доста чисти шансове за гол в груповата фаза " на шампионата в Катар, само че че те би трябвало да работят върху успеваемостта си в офанзива.

Проблем е, че не виждам повече нападатели от международна класа в Бундеслигата, защото най-хубавите голмайстрои сега са чужденци ", добави експертът.

" В предишното всеки немски клуб имаше топ нападател в своите редици, а в този момент Байерн има Ерик Максим Чупо-Мотинг, Борусия Дортмунд има Себастиен Алер и Антони Модест, Борусия Мьонхенгладбах има Маркус Тюрам, в Байер Леверкузен Патрик Шик вкарва головете и така нататък ", сподели Венгер, представен от ДПА.

Единственият нападател на Германия в Катар беше Никлас Фюлкруг от Вердер Бремен, който в никакъв случай преди не беше викан в националния тим. Той означи победния гол против Оман и има общо две попадения, влизайки като запаса на Световното състезание.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ива Кръстева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР