Германия изведе от експлоатация три от последните си шест атомни

...
Германия изведе от експлоатация три от последните си шест атомни
Коментари Харесай

Германия изведе от експлоатация три от последните си шест атомни централи

Германия изведе от употреба три от последните си шест атомни централи. По този метод страната се приближава до задачата си за преустановяване на зависимостта от нуклеарна сила и пренасочване към възобновими енергоизточници, съобщи Ройтерс.

Правителството реши да форсира поетапното отричане от нуклеарната сила след повредата в АЕЦ " Фукушима " в Япония през 2011 година, когато земетресение и цунами унищожиха крайбрежната електроцентрала в най-тежката нуклеарна злополука в света след тази от Чернобил през 1986 година Реакторите в Брокдорф, Гронде и Гундреминген, ръководени от Е.ОН и Ер Ве Е, бяха спрени късно нощес след три и половина десетилетия в употреба. Последните три реактора - Изар 2, Емсланд и Некарвестхайм 2, ще бъдат спрени в края на 2022 година
Германия ще затвори нуклеарни реактори макар енергийната рецесия
Германия затваря през днешния ден три атомни електроцентрали, макар че Европа е изправена пред една от най-тежките си енергийни рецесии. Страната с...
Прочети повече
Компанията " ПройсенЕлектра ", която ръководи реакторите в Брокдорф и Гронде сподели в свое известие от през днешния ден, че двата реактора са били изведени от употреба малко преди среднощ локално време през вчерашния ден. Ер Ве Е сподели, че реакторът в Гундреминген Це също е спрял да генерира електрическа енергия през вчерашния ден вечерта. Изпълнителният шеф на " ПройсенЕлектра " Гидо Кнот благодари на чиновниците за тяхната ангажираност към сигурността. " Ние направихме решителен принос за сигурното, щадящо климата и надеждно енергоподаване в Германия в продължение на десетилетия ", сподели той, представен от 24 часа.

Поетапното отричане от нуклеарната сила, която някои хора считат за чиста и евтина, е необратима стъпка за най-голямата стопанска система в Европа на фона на амбициозните климатични цели, които си е сложила и повишаващите се цени на силата. Шестте нуклеарни реакторa през 2021 година са произвеждали към 12 % от електричеството в Германия, сочат предварителни данни. Делът на възобновимите енергийни източници е съвсем 41 %, следвани от въглищата с малко под 28 % и природният газ с към 15 %. Германия възнамерява до 2030 година да създава 80 % от електричеството си от възобновими енергийни източници.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР