Германия изпитва остър недостиг на локомотивни машинисти, тъй като все

...
Германия изпитва остър недостиг на локомотивни машинисти, тъй като все
Коментари Харесай

Германия търси 4000 машинисти - дава заплати от €2600

Германия изпитва изострен дефицит на локомотивни машинисти, защото все по-малко младежи желаят да карат влака, написа Саарбрюкер Цайтунг, представен от OFFNews.bg.

Минаха времената, в които специалността на локомотивния ватман бе фантазия за дребните момченца. В момента федералната република изпитва необикновено сериозен дефицит на фрагменти.

" Общо в страната се търсят сред 3500 и 4000 машинисти ", споделя Михаел Майзер от " Тюв норд ", която провежда образование на този тип експерти.

Компанията обаче все по-трудно притегля мераклии да се образоват за машинисти.

Според експертите от сектора тази специалност към този момент има неприятен имидж и не е привлекателна, главно тъй като актуалният човек не желае да се напасва към график на работа, който го кара да отсъства от вкъщи в продължение на няколко следващи дни.

От немските бюра за асортимент на личен състав показват, че това не е оферта за младежите, които не желаят да вършат взаимни отстъпки с персоналния си живот поради работата. Освен това за от ден на ден подрастващи това освен че не е сантиментална и привлекателна специалност, а се касае за рисков и опасен поминък.

И всичко това е макар че стартовата заплата на машинистите в Германия е относително висока даже и за тамошния стандарт - сред 2600 и 2700 евро без да се броят бонусите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР