Германия издигна бойни самолети в небето над Балтика заради руския

...
Германия издигна бойни самолети

Снимка: БГНЕС/EPA/JAGADEESH NV

Коментари Харесай

Германия издигна бойни самолети в небето над Балтика заради руски Ил-20

Германия издигна бойни самолети в небето над Балтика поради съветския Ил-20. Щабът на немските военновъздушни сили заяви в обществената мрежа X за незабавно повдигане на свои самолети заради откриването на съветски аероплан за радиоелектронно разузнаване и радиоелектронна битка Ил-20, за който се твърди, че е летял без опознавателни знаци.

Пояснява се, че става дума за изтребители Eurofighter на немските Военновъздушни сили, участващи в задачата на НАТО за наблюдаване на въздушното пространство в региона на Балтийско море.

„ Изтребителите бяха издигнати в небето поради съветски Ил-20, който беше видян без полетен проект или транспондерен сигнал “, споделиха от ведомството.

По-рано на 12 март съветски изтребители Ту-22М3 и МиГ-31 прелетяха над неутралните води на Балтийско и Каспийско море, оповестява ефирен канал 360. В същото време съветското министерство на защитата съобщи, че военните самолети правят полетите си в прецизно съблюдаване на интернационалните правила за потребление на въздушното пространство.

Припомняме, че преди година немските Военновъздушни сили оповестиха за прехващане на три съветски военни самолета над Балтика.Три съветски военни самолета – два изтребителя Су-27 и един разследващ аероплан Ил-20, са засечени над Балтийско море, оповестиха тогава от Военновъздушни сили на Германия. Те бяха прихванати от изтребители на немските и английските Военновъздушни сили.

„ Бяха прехванати разследващи самолети. Германските и английските изтребители Eurofighter бяха изпратени да разпознават трите военни самолета. Два флангови Су-27 и един Ил-20 от Русия още веднъж прелетяха без транспондерен сигнал в интернационалното въздушно пространство над Балтийско море “, оповестиха Военновъздушни сили на Германия в Туитър.

На 17 април RAF заяви, че английските и немските Eurofighter Typhoon са ескортирали Ил-20 и два Су-27 „ през естонската зона за полетна информация, преди да предадат изтребителите Saab Gripen на шведските Военновъздушни сили “. Инцидентът е станал на 14 април.

Източник – РБК Украйна/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР