Германия има нужда от стабилно правителство възможно най-скоро, за да

...
Германия има нужда от стабилно правителство възможно най-скоро, за да
Коментари Харесай

Меркел: Германия се нуждае от стабилно правителство

Германия има потребност от устойчиво държавно управление допустимо най-скоро, с цел да отговори на предложенията за реформиране на Европейския съюз и за справяне с несигурната световна среда, съобщи на конференция канцлерът Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

" През 2019 година ще има европейски избори, тъй че има огромни упования да обявим позицията ", сподели канцлерката, имайки поради предложенията на ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и на френския президент Еманюел Макрон за бъдещото ръководство на валутния и стопански съюз.

Сред факторите, които постановат Германия да бъде в " положение да работи ", тя загатна също споровете в Близкия изток, напрежението в връзките с Русия и връзките със Съединени американски щати.

Меркел съобщи, че нейният закостенял блок е подготвен да поеме отговорността да ръководи още веднъж, признавайки наред с това нуждата от някои взаимни отстъпки.

" За нас е значимо да реализираме непоклатимост в страната си и да бъдем дирек на стабилността ", означи тя, представена от Асошиейтед прес.

След съвещание на управлението на нейния Християндемократически съюз (ХДС) Меркел сподели, че ще се срещне с лидера на социалдемократите, който след първичния си отвод, въпреки всичко, подложен на напън, се съгласи да взе участие в договаряния за коалиция с лагера на канцлера.

Меркел изрази удовлетворение, че ще беседва със социалдемократите - съдружния й сътрудник в настоящето държавно управление - и вяра за съставяне на устойчиво държавно управление.

Канцлерката сподели, че стартира да приема визията на водача на Свободната демократическа партия, че тристранна коалиция сред Зелени, либерали и консерватори няма да има, отбелязва Ройтерс.

Подкрепата за социалдемократите, които се отхвърлиха от решението си да бъдат съпротива и в петък оповестиха, че са подготвени да договарят, спадна под рекордно ниското ниво, записано на изборите през септември, показва ДПА. Според огласено през днешния ден допитване на института за социологически изследвания " Форса ", поддръжката за партията на Мартин Шулц е спаднала на 19 % от 20,5 на 100 през септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР