Германия и Великобритания са сред първите отзовали се на призива

...
Германия и Великобритания са сред първите отзовали се на призива
Коментари Харесай

ООН поиска застраховки от природни бедствия за хората от бедните страни

Германия и Англия са измежду първите отзовали се на апела страни

Организация на обединените нации излезе с апел за обезпечаване на популацията от бедните страни против естествени бедствия. Това стана по време на XXIII-та Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата, която се организира в немския град Бон. Форумът бе открит на 6 ноември и ще продължи до на следващия ден. Вчера участниците в конференцията приканиха да се насърчи застраховането против естествени бедствия. В тази връзка бе оповестена интернационална самодейност, ориентирана към даването към 2020 год. на застраховки за стотици милиони поданици на бедните страни, изложени на естествените катаклизми. Бе маркирано също, че макар че застраховането против естествени бедствия е публикувана процедура в света, тя към момента е недостъпна за жителите на минимум развитите островни страни в света.

" През 2017 год. стихийните бедствия предизвикаха материални вреди за $200 милиарда Тазгодишният сезон на ураганите, засушаванията и наводненията още веднъж подсети, че никой в света не може да избегне естествените бедствия, само че хората имат опция да застраховат своето имущество ", показват от Организация на обединените нации. Германските управляващи към този момент откликнаха на апела и оповестиха, че ще отделят $125 млн. за самодейността. В свое изказване Томас Силберхорн, държавен секретар на Народното събрание към немския федерален министър по икономическото съдействие и развиването, акцентира, че застраховка " Климатичен риск " е отговор на непрекъснато възходящите рискови метеорологични феномени в света, както и поръчка за превантивна интервенция и решителни дейности за понижаване въздействието на рисковите климатични събития. " Застраховката е един от инструментите за справяне с това предизвикателство ", добави той. Англия също заяви, че към юли 2018 год. ще отдели 300 млн. лири.

Глобалната самодейност InsuResilience бе препоръчана от страните от Г-7 през 2015 година като отговор на апела на Парижкото съглашение за активизиране на бизнеса, градовете, жителите и интернационалното гражданско общество в битката с климатичните промени. Инициативата има за цел да извърши обещанието за обезпечаване до 2020 година на застрахователно покритие за 400 милиона уязвими лица по света.

През юли т.г. бе оповестен Стратегически метод за резистентност във външната активност на Европейски Съюз. Документът одобри, че за осъществяването на тази цел Европейски Съюз ще работи засилено по разнообразни политически канали и по-специално посредством мрежата за " зелена дипломация ", както и посредством Рамковата спогодба на Обединените народи за изменението на климата.

Глобалното партньорство по самодейността планува провеждането на изследвания и разбори на данните, мониторинг и оценка на рисковете, техническа помощ и създаване на структури в сходство с потребностите и целите на страните, както и правене на съответни застрахователни решения. " Тази нова и по-амбициозна самодейност съставлява ослепителен образец за това, което може да се реализира, когато прогресивните държавни управления, гражданското общество и частният бранш се причислят към решимостта да бъдат открити съответни решения ", разяснява Патриша Еспиноса, изпълнителен секретар на Секретариата на Организация на обединените нации за изменението на климата.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР