Германия и Франция предложиха да бъде създаден фонд от 500

...
Германия и Франция предложиха да бъде създаден фонд от 500
Коментари Харесай

Фонд за съживяване на европейската икономика от 500 млрд. евро искат Меркел и Макрон

Германия и Франция предложиха да бъде основан фонд от 500 милиарда евро за финансиране на възобновяването на стопанската система на Европейския съюз, която е изправена пред най-голямата следвоенна рецесия поради пандемията на ковид.
" За да поддържат устойчивото възобновяване, което възвръща и ускорява растежа в Европейски Съюз, Германия и Франция поддържат основаването на упорит, краткотраен и целеви фонд за възобновяване ", се споделя в взаимно изказване и се прибавя, че то ще бъде финансирано частично посредством " заеми от пазара от името на Европейски Съюз “.
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави проекта в размер 500 милиарда евро, препоръчан от Германия и Франция.
" Приветствам градивното предложение, направено от Франция и Германия. То признава обсега и размера на икономическото предизвикателство, пред което е изправена Европа ", съобщи ръководителят на изпълнителната власт на Европейски Съюз, която ще извърши проекта.
Бенефициентите на фонд за възобновяване на стойност 500 милиарда евро, разгласен от Франция и Германия, с цел да укрепи евроикономиките, наранени от ковид, няма да би трябвало да връщат средствата, съобщи президентът Еманюел Макрон в понеделник.
" Това, което е несъмнено, е, че тези 500 милиарда евро няма да бъдат възстановявани от бенефициентите ", сподели Макрон на взаимна видеоконференция с немския канцлер Ангела Меркел, като добави, че механизмите за възобновяване ще бъдат решени в съгласуваност с Комисията на Европейски Съюз
Макрон съобщи, че засилената европейска съгласуваност по въпросите на опазването на здравето би трябвало да бъде приоритет, като призна, че Европейски Съюз закъсня с първичния си отговор на експлоадирането на епидемията от ковид.
" Европа беше без подозрение носи виновност при започване на тази рецесия ", съобщи Макрон и добави, че едностранните стъпки на някои страни от Европейски Съюз за затваряне на границите са дали " печален облик " на Европа.
„ Европа на опазването на здравето би трябвало да бъде наш приоритет “, сподели той.
Вижте още:
Екологичен потенциал: 2 трилиона евро трябват на Европейски Съюз за възобновяване от коронавируса
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР