Германия, Франция и Великобритания възнамеряват да обсъдят с Русия, Китай

...
Германия, Франция и Великобритания възнамеряват да обсъдят с Русия, Китай
Коментари Харесай

Европейската „тройка“ обсъжда удължаване на оръжейното ембарго срещу Иран

Германия, Франция и Англия имат намерение да обсъдят с Русия, Китай и останалите основни играчи въпроса за удължаването на оръжейното ембарго против Иран. Това се споделя в взаимно заявление на министрите на външните работи на европейската „ тройка “.
Ембаргото на Европейски Съюз за експорт на елементарни оръжия и ракетни технологии остава в действие до 2023 година „ Ние бихме желали да обсъдим този въпрос в тясна съгласуваност с Русия и Китай като участници в нуклеарната договорка, както и с останалите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, се споделя в изказването.
Подчертава се, че ще бъдат отстоявани престижът и целостта на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и напъните за застраховане на районната сигурност-
Евентуална анулация на ембаргото за доставка на нормално въоръжение може да има съществени последствия за районната непоклатимост.
В изказването се установи, че тактиката за оптимален напън върху Техеран се оказва неефективна по повод решаването на иранския нуклеарен проблем и страните би трябвало да се стремят към изчерпателен разговор и дипломатическо взаимоотношение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР