Германия, Франция, Дания, Испания, Италия и Чехия са представили 16

...
Германия, Франция, Дания, Испания, Италия и Чехия са представили 16
Коментари Харесай

Германия и други в ЕС искат блокът да наложи санкции на Иран

Германия, Франция, Дания, Испания, Италия и Чехия са показали 16 оферти за нови наказания на Европейския съюз против Иран поради насилственото потушаване на митингите против правата на дамите, съобщи пред Reuters източник от немското външно министерство в понеделник.

Предложените ограничения ще бъдат против хора и институции, които носят главната отговорност за потушаването на националните митинги, които бяха разпалени от гибелта на млада жена в ареста, добави източникът.

Тези, които оферират глобите, се стремят външните министри на Европейски Съюз да вземат решение по тях на срещата си на 17 октомври, като не се чака опозиция от страна на членовете на блока, написа списание Spiegel, което първо заяви новината.

" Сега работим напълно, с цел да използван тези оферти “, споделя източникът.

Министърът на външните работи Аналена Бербок съобщи в понеделник, че потушаването на митингите от Иран е " израз на чист боязън от образованието и силата на свободата “ и даде обещание наказания.

" Също по този начин е мъчно да понесем, че опциите ни за външна политика са лимитирани. Но ние можем да засилим техния глас, да създадем гласност, да повдигнем обвинявания и да глобяваме. И го вършим “, написа Бербок в Туитър.

Антиправителствените митинги, които започнаха на погребението на 22-годишната Махса Амини на 17 септември в кюрдския град Сакез, прераснаха в най-голямата проява на опозиция против иранските управляващи от години, като мнозина призоваваха за края на повече от четири десетилетия теократично ръководство.

Базираната в Норвегия организация Iran Human Rights заяви, че повече от 100 души са били убити. Иранските управляващи не оповестяват броя на починалите, само че споделят, че доста членове на силите за сигурност са били убити от " бунтовници и главорези, подкрепяни от непознати врагове “.

Миналата седмица държавната телевизия заяви, че 41 души са починали, в това число членове на силите за сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР