Германия е уверена в предаността на своите сили за сигурност,

...
Германия е уверена в предаността на своите сили за сигурност,
Коментари Харесай

Германското вътрешно министерство: Силите ни за сигурност са верни на конституцията


Германия е уверена в предаността на своите сили за сигурност, сподели през днешния ден министерството на вътрешните работи в отговор на изказвания, че крайнодясна група, обвинена в приготовление на прелом, се е опитвала да вербува бойци и служители на реда, съобщи Ройтерс.

" Ние твърдо поддържаме възгледа, че работещите в службите за сигурност твърдо поддържат конституцията ", съобщи министерска говорителка пред кореспонденти в Берлин.

По думите й Федералната работа на престъпната полиция мощно натъртва на внушаването на демократичните полезности у своите чиновници, а това също по този начин е съществено застъпено в образованието в полицейските служби под управлението на министерството.

В сряда бяха задържани 25 индивида, обвинени като членове или поддръжници на групата, която съгласно прокуратурата е възнамерявала принудително срутване на държавния ред. Вчера управляващите подредиха 23 от обвинените да останат в ареста за разпит.

Генералната прокуратура сподели, че групата се е опитвала да набира нови членове с фокус върху армията и полицията. Сред задържаните е имало настоящ боен и няколко някогашни членове на армията и полицията.

Според прокуратурата някои членове на групата са възнамерявали въоръжено нахлуване против Бундестага (долната камара на парламента) в Берлин. 

Германски депутати приканиха да бъдат преразгледани ограниченията за сигурност на Бундестага.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР