Германия е с рекорден дълг от 217,8 милиарда евро тази

...
Германия е с рекорден дълг от 217,8 милиарда евро тази
Коментари Харесай

Германия с рекорден дълг от €217 млрд.

Германия е с рекорден дълг от 217,8 милиарда евро тази година , откакто депутатите в Бундестага прокараха спомагателен бюджет в отговор на рецесията с ковид, осведоми ДПА.

Допълнителните средства са за финансиране на ограниченията в поддръжка на потребителите и компаниите през идващите месеци.
 Германия предотвратява всеобща безработица
Германия предотвратява всеобща безработица

Германия още веднъж ще се отърве единствено с насинено око

Този спомагателен бюджет усилва дълга на Германия по отношение на Брутният вътрешен продукт над 75% , което значи много над заложения от Европейския съюз предел от 60%.

През март Бундестагът утвърди първични 156 милиарда евро за попълване на дупките в бюджета и краткотрайно анулира прецизните фискални правила на Германия. Тези пари бяха употребявани за запълване на дупките в държавната хазна, породени от понижените данъчни приходи, както и за финансиране на първия пакет от помощи за германците.

Паузирането на по този начин наречената " дългова спирачка ", която е залегнала в немската конституция, беше удължено от депутатите на гласоподаване през днешния ден.

Също по този начин е утвърдена държавна скица за погашение на част от заплатите на освободените от работа. Германия понижава Данък добавена стойност и вкарва бонуси от 300 евро за всяко дете. Данък добавена стойност върху съществени артикули ще бъде понижено от 19% на 16%. 25 милиарда евро пък ще бъдат отпуснати за дребния и междинен бизнес.

Актуализираният бюджет е учреден на последната оценка, че немското държавно управление ще събере към 40,5 милиарда евро по-малко от налози през 2020 година спрямо изчисленията от началото на годината.

Бундестагът също утвърди проекти за погашение на по-голямата част от новия дълг от 2023 година в границите на 20 година, макар че някои икономисти считат, че това е амбициозно, до момента в който левите депутати показаха паника, че това може да докара до стесняване на разноските през идващите години.

Депутатите утвърдиха и проекти за подкрепяне на главната държавна пенсия от януари . От тази мярка ще завоюват към 1,3 милиона души, множеството са дами.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР