Германия е против исканото ново разпределение на ваксините в Европейския

...
Германия е против исканото ново разпределение на ваксините в Европейския
Коментари Харесай

Германия е учудена от дискусията за разпределянето на ваксини в ЕС

Германия е срещу желаното ново систематизиране на имунизациите в Европейския съюз, предава Българска телеграфна агенция, като се базира на електронния уебсайт на австрийското радио и телевизия.

" Мога единствено да се удивлявам от тази полемика ", декларирал немският Държавният секретар по европейските въпроси Михаел Рот през днешния ден преди съвещанието с негови сътрудници от Европейски Съюз.

Германският политик бил сюрпризиран, че е основано усещане за липса на взаимност. " Тук имаме доста транспарантна процедура ", добавил той.

Няколко страни, измежду които и Австрия, не са изчерпали контингента си от ваксини, подобаващ на числеността на популацията. Тези количества са били препоръчани на другите страни от Европейски Съюз, изяснява Рот. " Изобщо не виждам от този факт да поражда спор, който би трябвало да се изглади ", декларира той. " В момента не виждам потребност от някаква смяна на тази транспарантна и доста честна процедура ", прибавя Рот.

Федералният канцлер Себастиан Курц изиска дружно с петима свои сътрудници от Европейски Съюз ново систематизиране на имунизациите. " Положението не би трябвало да остава по този начин, както е сега ", съобщи Курц преди десетина дни. На негова страна са България, Хърватия, Латвия, Словения и Чехия, отбелязва австрийската медия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР