Германия е предложила на неформалното заседание в Прага на министрите

...
Германия е предложила на неформалното заседание в Прага на министрите
Коментари Харесай

Германия е предложила осми пакет санкции срещу Москва

Германия е предложила на неофициалното съвещание в Прага на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз ограничения, които да бъдат включени в осмия пакет наказания против Русия поради войната в Украйна, съобщи през днешния ден немската външна министърка Аналена Бербок, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Бербок, която приказва в коридорите на срещата, не даде детайлности. По всяка възможност обаче Германия ще упорства за въвеждане на интернационален таван на цените на съветския нефт, отбелязва ДПА.

Един от методите да бъде принудена Русия да продава петрола си на по-ниски цени на огромните вносители, като Индия, е посредством налагането на наказания против застрахователните компании, предлагащи услугите си на превозвачи, които транспортират нефт на цена над закрепеното оптимално ниво. Това освен ще понижи цените на петрола на международния пазар, само че също по този начин ще спре обезпечаването на спомагателни средства за съветската военна машина от високите цени на енергоносителите.

Германската външна министърка акцентира какъв брой е значимо да се направи по този начин, че всички наказания, които Европейски Съюз реши да наложи, да може да бъдат прилагани за дълъг интервал от време, в случай че е належащо.

Германия не е склонна да поддържа цялостно ембарго върху съветските енергоносители, потвърждавайки, че сходна политика би навредила доста повече на стопанската система на Европейския съюз, в сравнение с съветската.

Седемте пакета със наказания, утвърдени до този миг от Европейския съюз, включват финансови наказателни ограничения, възбрана на вноса на злато и въглища, както и ограничавания за износа на технологии и военно съоръжение за Русия, напомня ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР