Германия е под заплахата от енергийна кризаМинистър-председателят на германската федерална

...
Германия е под заплахата от енергийна кризаМинистър-председателят на германската федерална
Коментари Харесай

Щефан Вайл: Германско-руското партньорство в областта на енергетиката вече не е възможно

Германия е под опасността от енергийна рецесия

Министър-председателят на немската федерална провинция Долна Саксония Щефан Вайл (от ръководещата ГСДП) счита, че газопроводът " Северен поток 2 “ в никакъв случай няма да бъде пуснат в употреба.

" Доверието е изгубено толкоз фундаментално, че в никакъв случай повече няма да има обстановка, в която немското федерално държавно управление да може да залага на сила от Русия “, съобщи Вайл в изявление пред DPA, оповестено в понеделник. " Северен поток 2 “ в никакъв случай няма да бъде пуснат в употреба “, уверен е ръководителят на района, предава .

Премиерът на Долна Саксония също счита, че като цяло германско-руското партньорство в региона на енергетиката към този момент не е допустимо. " Това съдействие беше окончателно унищожено. И Западът ще се възвърне от това по-бързо от Русия “, твърди Вейл.

Така политикът разяснява думите на съветския президент Владимир Путин, който, отговаряйки на въпроси на публицисти предишния петък след визитата си в Узбекистан, сподели: " В последна сметка, в случай че ситуацията е тежко, в случай че всичко е толкоз мъчно, вземете и махнете глобите от " Северен поток 2 ", 55 милиарда кубически метра годишно – просто натиснете един бутон и всичко потегля “.

Германия, в светлината на съветската военна намеса в Украйна, реши да понижи зависимостта си от енергийни запаси от Руската федерация. Според проекта на управляващите през годината се възнамерява да се откажат от въглищата и петрола, само че газът от Руската федерация ще бъде нужен най-малко през идната година. Както сподели министърът на външните работи Аналена Бербок, в този момент делът на съветския газ в Германия е намалял до 6-8%.

На фона на намаляващите доставки на газ Германия е под опасността от енергийна рецесия. На 24 август държавното управление контракти ограничения за икономисване на сила през зимата, които ще понижат потреблението на газ с 2-2,5%. Мерките включват по-специално понижаване на температурата в отоплението на офиси и публични институции от 20 до 19 градуса, изключване на външната реклама и осветлението на здания и монументи от 22:00 до 06:00 часа. Освен това на притежателите на магазини ще бъде неразрешено да държат вратите отворени за дълги интервали от време.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР