Германия е най-значимият търговски партньор на България и един от

...
Германия е най-значимият търговски партньор на България и един от
Коментари Харесай

Министър Димитров в Берлин: България ще се бори за завръщането на немските туристи

„ Германия е най-значимият търговски сътрудник на България и един от топ пазарите в областта на туризма. Страната ни поредно работи за възобновяване му посредством организирането на редица интензивности за промотиране на дестинации и богатите благоприятни условия, които предлагаме. “

Това съобщи министърът на туризма доктор Илин Димитров , който се срещна със свои сътрудници в Германия, отговарящи за същия бранш. Дискусията се организира по време на интернационалното ревю ITB в Берлин, на което участва Дитер Янечек, координатор с сектор туризъм във Федералното министерство на стопанската система и изменението на климата на Германия, както и с неговия екип.

Той напомни, че присъединяване на България на всички огромни известни и профилирани изложби в Германия също е значима част от старания ѝ в тази посока. Очаква се до края на годината те да станат пет, като задачата им е да спомогнат за завръщането на немските туристи и за по-дългия им престой у нас.

“Ние можем да ги притеглим с богатите благоприятни условия да практикуват културен и различни форми на туризъм, като активизираме крилата на сезона, употребявайки опциите на конгресния туризъм и не на последно място, като работим с немските здравни каси в посока рехабилитация и водолечение ” , акцентира министър Димитров.

Според него страната ни има потребност от ребрандиране на имиджа си , като заложи на профилирани типове туризъм: здравен – по линия на съглашението с Държавните здравноосигурителни каси на Германия и другите форми на културен туризъм и известните обиколни пътувания, които съчетават разнородни детайли от туристическия артикул.

Между двете страни бе обменен опит по отношение на потребните практики по настоящи тематики, свързани с устойчивия туризъм, по-нататъшната му цифровизация и рекламирането на малко познати аспекти от българския туристически артикул.

В диалога бяха застъпени и настоящите провокации пред бранша в двете страни. Министър Димитров насочи ясно обръщение пред домакина си, че България е безвредна и красива дестинация , която има дългогодишна традиция на гостолюбие по отношение на немските туристи. На собствен ред, Дитер Янечек показа, че е посещавал България като екскурзиант и е с прелестни усещания от страната ни и красивата ѝ природа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР