Германия е изправена пред пет трудни години на екологичен индустриален

...
Германия е изправена пред пет трудни години на екологичен индустриален
Коментари Харесай

Германия е изправена пред 5 трудни години


Германия е изправена пред пет сложни години на екологичен промишлен преход , който " ще натовари " хората, предизвести министърът на стопанската система Робърт Хабек, като в същото време прикани държавното управление си да утвърди нови дотации за опазване на индустриалната база на страната, написа " Политико ".

В отговор на нов отчет на Международния валутен фонд, съгласно който стопанската система на Германия ще се свие с 0,3 процентни пункта тази година , Хабек сподели пред немската социална телевизия ARD в сряда вечерта: " Данните несъмнено не са положителни ".

Германската статистическа работа към този момент предизвести през май, че страната е навлязла в криза . Някои от най- огромните компании в Германия започнаха да се отхвърлят от страната, предизвиквайки страхове от деиндустриализация .

Хабек твърди, че този спад може да се изясни с високите цени на силата , които Германия усеща по-силно от други страни, тъй като разчита на евтиния съветски газ . Високите лихвени проценти също забавят вложенията и международната търговия, добави той, което визира изключително Германия като страна, подвластна от износа.

Въпреки че акцентира, че няма " никаква причина " да се реагира на тези проблеми с " German Angst " — базирайки се на девиз, описващ страха и съмнението, стереотипно свързани с германците, изправени пред огромни провокации, Хабек по-късно в телевизионното изявление самичък направи някои груби забележки.

" Също по този начин не желая да подценявам обстоятелството, че това ще натовари хората ", сподели Хабек. " Предстои ни огромен интервал на промяна до 2030 година ", през което време Германия ще премине от обичайната индустриална база, зависеща от изкопаеми горива, към зелени сили като водорода, сподели той.

Той се застъпи за държавна поддръжка под формата на таван на цените на електрическата енергия за енергоемките компании в интернационалната конкуренция, " с цел да могат да устоят на провокациите на трансформацията и да имат задоволително пари за вложения ".

Хабек, почитан политик от Зелените - партия, която има история на предложение на дълг за решение на проблеми - призна, че препоръчаните енергийни дотации, които той предизвиква от месеци, към момента нямат болшинство в ръководещата коалиция. Тя включва фискално консервативната Свободна демократическа партия (FDP) на финансовия министър Кристиан Линднер, дружно със Социалдемократическата партия на канцлера Олаф Шолц, която до момента е била на страната на Линднер, като се опълчва на проектите на Хабек.

И въпреки всичко Зеленият политик, който работи и като вицеканцлер, твърди, че всъщност Германия би трябвало да реши дали да наруши разпоредбите си за дълга - което е неразрешено за FDP на Линднер - или да рискува загубата на индустриалната си база.

" Въпросът е: Заемаме ли пари или към този момент нямаме промишленост? ", коментира Хабек. " Не ни остава доста време, другояче фирмите ще кажат: Ще влагаме, само че към този момент не в Германия . "
 Германия отделя 20 милиарда евро за произвеждане на чипове
Германия отделя 20 милиарда евро за произвеждане на чипове

Тайванска компания обмисля вложения в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР