Германия е готова да предостави ядрото на новите сили за

...
Германия е готова да предостави ядрото на новите сили за
Коментари Харесай

Германия е готова да предостави ядрото на силите за бързо реагиране на ЕС

Германия е подготвена да даде ядрото на новите сили за бързо реагиране на Европейски Съюз през 2025 година, сподели министърът на защитата Кристин Ламбрехт в понеделник, преди полемиките с сътрудниците си по отношение на тактиката за сигурност на Европейски Съюз , която се чака да бъде контрактувана тази седмица, оповестява " Ройтерс ".

" Ще предложа, че Германия може да даде военното ядро... за 2025 година ", сподели тя пред кореспонденти, до момента в който пристигаше в Брюксел за среща на министрите на защитата и външните министри на Европейски Съюз.

Очаква се водачите на Европейски Съюз да подпишат новата тактика за сигурност на блока , по този начин наречения Стратегически компас , на среща на върха в четвъртък и петък в Брюксел.
 Германия отделя 100 милиарда евро за нов фонд за защита
Германия отделя 100 милиарда евро за нов фонд за защита

Шолц: Това е войната на Путин, изтрива една страна от картата на света, унищожава европейската конструкция за сигурност

Като част от него Европейски Съюз има за цел да сътвори сили за бързо реагиране, като преразгледа съществуващите бойни групи на Европейски Съюз, които блокът има от 2007 година, само че в никакъв случай не е употребявал.

" Трябва да станем по-бързи, изключително откакто сме изправени пред такава предизвикателна обстановка сега ", сподели австрийският министър на защитата Клаудия Танер, визирайки последното напрежение с Русия.

Германия утвърди доставките на оръжие за Украйна и разгласи фрапантно нарастване на разноските за защита , откакто Русия нахлу в Украйна , което бележи огромна смяна във външната политика и политиката на сигурност на Берлин.
 Германия купува нови изтребители F-35
Германия купува нови изтребители F-35

Правителството в Берлин има подготвеност да купи до 35 броя от стелт изтребителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР