Германия, Австрия, Дания, Норвегия и Швеция за изпратили съобщение, че

...
Германия, Австрия, Дания, Норвегия и Швеция за изпратили съобщение, че
Коментари Харесай

Шест държави от ЕС настояват за удължаване на вътрешния граничен контрол

Германия, Австрия, Дания, Норвегия и Швеция за изпратили известие, че желаят да удължат вътрешния граничен надзор с още половин година, считано от 12 ноември. Това заяви еврокомисарят по миграция, вътрешни работи и поданство Димитрис Аврамопулос след съвещанието на Съвета на министрите по вътрешни работи и правораздаване на Европейски Съюз в Люксембург.

Франция също е изпратила съобщение на 3-ти октомври, че желае да продължи вътрешния граничен надзор, добави Аврамопулос. Какво следва:

Ще оценим в детайли тези предизвестия. По-рано споделих доста ясно – би трябвало да поддържаме европейския метод, като зачитаме разпоредбите и всички страни-членки сътрудничат между тях. Категорично вътрешният граничен надзор не може да се трансформира в нова норма.

Комисар Аврамопулос още веднъж повтори, че България и Румъния би трябвало да се причислят към Шенген.

По мотив разселването на бежанците, Аврамаполус сподели, че е изискал от страните членки заричане да поемат към 50 хиляди от тях, и добави:
Да, поставихме на масата предложение за даване на 50 хиляди места за пренасочване, което бе съпроводено от финансиране в размер на 5 милиарда евро. Приветстваме към този момент получените задължения за към 25 хиляди души и чакаме още по-амбициозни задължения от страните-членки до края на октомври.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР