Германецът Свен Отен става известен с клип в интернет, в

...
Германецът Свен Отен става известен с клип в интернет, в
Коментари Харесай

Танцьорът Свен Отен разказва как се става известен за един ден

Германецът Свен Отен става прочут с клип в интернет, в който танцува. Той към този момент има милиони гледания на неговите видеа и взе участие в най-големите фестивали.

Един от най-нашумелите танцьори през днешния ден израства в малко градче в северозападната част на Германия. Но надалеч не стартира да се занимава с танци от дете.

Снимка: bTV

„ Учих компютърни науки. Това е занимателната част, тъй като когато става дума за танцьор, човек не си показва, че това може да е специалист по компютърни науки. Но оттова започнах. В университета по през целия ден седях пред компютъра и имах огромна нужда от придвижване. И по този начин през уикендите у дома започнах да виждам видеа на известни танцьори и се учех да танцувам като тях. Гледах ги на занимателен каданс, с цел да видя прехода от придвижване в придвижване. Не ми харесват обучителните видеа в стъпки, тъй като там придвижванията са доста отсечени и когато ги сглобиш едно след друго се получава дисбаланс и постоянно просто падаш встрани. Една специфичност е, че постоянно демонстрират с десния крайник, а когато опиташ с левия – падаш”, сподели Свен.

Снимка: bTV
Той споделя, че е почнал с видеа на танци вид Мелбърн Шафъл.

„ После продължих с танци вид " тектоник " от Франция. В тях са всички тези придвижвания с ръце. После гледах танци от Бразилия. И най-после се влюбих в Чарлстона от 20-те. И това се трансформира в моя жанр. Записах първото си видео с подготвен танц малко преди Коледа, когато бях на 25. Показах го на татко ми и той ме попита " Защо не го покажеш на коледното тържество при баба? Пред цялото семейство, ще е хубаво! " Тогава го качих в YouTube, тъй като счетох, че ще е най-лесният метод да се покаже пред всички. Но моите другари също видяха видеото и те първи ми споделиха, че е ужасно и че би трябвало да се популяризира. Започнаха да го разгласяват. След седмица и половина имах над 100 000 отваряния на клипа. А беше първият ми опит. Реших, че очевидно съм почнал нещо огромно. Записах второ видео. То се гледа още повече. Става дума за танца ми върху песента на Паров Стелар – All Night. Днес има над 46 милиона гледания или към този момент са повече, не знам. Постоянно пораства, би трябвало да проверя”, споделя сполучливият танцьор.

Снимка: bTV

А през днешния ден към този момент са над 48 милиона. Успехът в интернет лети със скоростта на светлината.

„ След към една година ме поканиха за една реклама в Лос Анджелис посредством коментар под мое видео. Казваха, че желаят да дойда на място, с цел да я запишем, и ме питаха дали съм склонен.Тогава още учех, нямах доста време да се занимавам с YouTube. Сестра ми го видя и ми сподели, че би трябвало да им се обадя. Аз въобще не бях сигурен дали е истина, притеснявах се, че е някаква машинация. Не имах вяра, че в действителност нещо ще се случи, до момента в който не кацнах на летището в Ел Ей. Там ме чакаше водач в костюм … с лимузина! И ме закара до " Родео драйв ". Това е най-скъпата улица в Лос Анджелис. Тогава си отдъхнах, че това е истина и ще вземам участие в реклама в Америка”, спомня си Свен Отен.

Но се оказва, че интернет триумфът не е задоволителен, с цел да се издържаш.
Снимка: bTV

„ Правилата в YouTube са доста прецизни. Не получаваш пари от видеата, в случай че нямаш права върху тяхната музика. Така че не печелех пари от YouTube, а от действителната ми работа като управител планове в една компания за инсталиране на камери. Затова тогава за мен беше доста ясно, че не трябва да си занемарявам работата”, изясни танцьорът.

Друга немска компания се свързва с него преди няколко години, с цел да му предложи да взе участие в тяхна акция. Много по-голяма, с доста участия онлайн.

Снимка: bTV

„ Тогава на тях им споделих, че си имам работа на цялостен работен ден и не мога да им отделя доста време. Те ми споделиха, че мога да се занимавам с подготовката през уикендите. Но след няколко месеца ми споделиха, че би трябвало да отида в Берлин за 6 седмици, с цел да ме приготвят за участия. Защото преди не бях танцувал на сцена, а единствено в стаята ми тук и пред камера. Тогава взех решение, че ще напусна работата си, с цел да бъда професионален танцьор. Мисля, че толкоз доста обичам музиката, тъй като майка ми и татко ми доста слушаха музика, когато бях дете. Баща ми стоеше с часове пред радиото, подбираше най-хубавите песни и ги записваше на касетки. В детството ми у дома се слушаше музика постоянно”, описа Свен.
Снимка: bTV

А любовта към музиката го води чак до фестивала „ Сан Ремо”.

„ Това е един от най-големите спектакли в Европа откъм фенове. Около 26 милиона души го гледат онлайн! Два пъти съм се явявал там. Първият път бях доста, доста нервозен. Спомням си, че треперех преди да изляза на сцената. Беше огромно тестване за мен. Една от най-големите звезди, с които споделих тази сцена, беше Роби Уилямс”, изясни танцьорът.

Снимка: bTV

Но Свен не стопира дотук с провокациите пред себе си.

„ Започнах да карам мотор през последните 2 години. Имам гоу про камера върху каската. Още желая да се занимавам с разнообразни неща, непрекъснато си намирам нови занимания. Да бъда прочут с заниманията ми, несъмнено, е сбъдната фантазия. Това не става елементарно, тъй като зависи значително от шанса. Да забележим какво още ще ми сервира бъдещето. Винаги имам проект отсега нататък, само че не го насилям да се случи. Нещата сами идват при мен нормално. Винаги е било по този начин преди, нека и да продължава така”, сподели още Свен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР