Германец успя да навърти този пробег за малко повече от

...
Германец успя да навърти този пробег за малко повече от
Коментари Харесай

VW Passat влезе в клуб „Един милион километра“

Германец съумя да навърти този пробег за малко повече от 20 години

Желанието на всеки водач, или най-малко огромна част от тях, е да има надеждна кола, която да не се поврежда. И колкото повече километри измине, без да му основава грижи, толкоз по-добре. За един подобен късметлия осведоми немският Braunschweiger Zeitung, представен от .

 7a8f1ed0-3691-11ed-afd5-9ae42bd0b071.jpg

Лудвиг Фрайхауф (в средата) от град Меле в региона на Оснабрюк, Долна Саксония си е купил черен Volkswagen Passat В5 през 2001 година и оттогава е минал с него пробег от над 1 милион километра, за който вестникът твърди, че е рекорден.

Дали е по този начин не е толкоз значимо, по-значимото е, че Фрайхауф твърди, че за повече от две десетилетия не е имал никакви съществени проблеми с автомобила - 1,9-литров турбодизел. Той добавя, че доста постоянно е употребявал колата за дълги пътувания и по тази причина са се натрупали толкоз доста километри. А милионната граница е минал още през януари тази година.

 0d33327a-3693-11ed-afd5-9ae42bd0b071.jpg

„ Никога не съм чупил своя Passat, само че също по този начин знаех, че в един миг ще би трябвало да спра да го карам. Така че е по-добре да го направя в този момент, когато е към момента в положително положение, в сравнение с след инцидент или безценен ремонт “, споделя Лудвиг Фрайхауф. Същевременно обаче той не желае да се разделя с Passat В5 и счита да го задържи, с цел да го употребява от време на време. А също по този начин понякога до момента е предоставял ветерана на Meller Automuseum или локалното посланичество на Volkswagen като експонат за устойчивост, което може да продължи.

Собственикът не разкрива тайната на тази устойчивост. А би трябвало да се означи, че Volkswagen Passat В5 не се смята за най-надеждното потомство на модела. Седанът се създава от 1997 до 2005 година

След като Лудвиг Фрайхауф е решил да смени своя Volkswagen Passat 1.9 TDI вече си е купил нов електрически кросоувър Volkswagen ID.5. При приемането на електрическия автомобил (на първата фотография горе) във Волсбург той театралничи с двете коли – остарялата и новата, както и със брачната половинка си и тяхната щерка. Семейството, несъмнено, пристигнало във Волфсбург със остарелия Passat, само че преди да сторят това двамата са тествали няколко дни електрическия ID.5.

Фрайхауф добавя, че са доста разчувствани от новата кола, защото преживяването при шофиране и функционалностите съгласно него са страхотни. Фамилията е инсталирала в дома си преди няколко месеца фотоволтаична система и стенна кутия за зареждане. И единственото нещо, което им липсвало, е електрическа кола. Сега към този момент и тя е налична.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР