ГЕРБ запазва първото място с дял от 24,8% сред гласуващите,

...
ГЕРБ запазва първото място с дял от 24,8% сред гласуващите,
Коментари Харесай

„Тренд“: При избори днес ГЕРБ взима 24,8%, ПП-ДБ – 17,8%

ГЕРБ резервира първото място с дял от 24,8% измежду гласуващите, следвана от ПП-ДБ – 17,8%. Това сочи изследване на „ Тренд “ за електоралните настройки по поръчка на вестник „ 24 часа “. Изследването е направено в интервала сред 17 и 24 януари 2024 година

Президентът остава с най-високо доверие измежду политическите фигури в страната

„ Възраждане “ резервира третата си позиция с поддръжка от 14,6%. Четвъртият в подредбата е Движение за права и свободи – 13,8%, а петото място остава за Българска социалистическа партия – 9,6%.

За следващ месец партията на Слави Трифонов „ ИТН “ (ИТН) резервира позицията си с малко над бариерата за влизане в Народното събрание с 4,8%.
Изследването не записва съществено очакване за смяна, подбудена от идната ротация на министър-председателя Николай Денков с Мария Габриел.

Според 56% от интервюираните ротацията няма да промени значително ръководството. 15% считат, че ръководството ще стане по-добро. 16% са на мнение, че ще стане по-лошо.

Проучването на „ Тренд “ демонстрира още, че се резервира ниско равнището наположително отношение по отношение на работата на главните институции. 

Парламентът получава най-нисък дял позитивни оценки – 15%. Правителството има 22% утвърждение и 70% негативна оценка.

Според нея има потребност от политическа опция

Без основна смяна е оценката за работата на президента – 36% го правят оценка позитивно, а негативно – 52%.

Проучването е на организация „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “. Реализирано е в интервала сред 17 и 24 януари 2024 година посредством директно полустандартизирано изявление „ Лице в лице “ с таблет измежду 1016 пълнолетни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР