ГЕРБ внесоха в Конституционния съд искане за тълкувателно решение на

...
ГЕРБ внесоха в Конституционния съд искане за тълкувателно решение на
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска от КС да разтълкува Истанбулската конвенция

ГЕРБ внесоха в Конституционния съд искане за тълкувателно решение на Истанбулската спогодба. Документът беше импортиран от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов и депутата от ГЕРБ Тома Биков. Под него стоят подписите на 75 депутати от ГЕРБ.

Кирилов изясни пред публицисти, че Конституционният съд би трябвало да излезе с решение, което ще даде най-обективната правна експертиза и умозаключение за това дали Истанбулската спогодба подхожда на Конституцията.

Кирилов разясни, че след мнението на Конституционен съд действителните разновидности са два. Първият е Конституционен съд да одобри, че конвенцията подхожда на Конституцията, т.е. ратификацията е позволена. Вторият вид е да се одобри, че документът значително опонира на съществени правила в Конституцията и в българското обективно право.

Мненията в ръководещата коалиция за конвенцията се разграничават. Обединените патриоти са против утвърждението й от Народното събрание, а ГЕРБ са "за ". Срещу конвенцията се оповестиха и депутатите на левицата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР