ГЕРБ, Възраждане и ИТН взривиха държавния бюджет, написа във Фейсбук

...
ГЕРБ, Възраждане и ИТН взривиха държавния бюджет, написа във Фейсбук
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: ГЕРБ, Възраждане и ИТН взривиха държавния бюджет

ГЕРБ, " Възраждане " и Има Такъв Народ взривиха държавния бюджет, написа във Facebook депутатът от Политическа партия - Демократична България, откакто нощес на съвещанието на бюджетната комисия сметките на страната бяха главно прекроени.

 

Сабрутев акцентира, че на 11-часовото съвещание на отрасловата комисия тези три парламентарни групи са " отхвърлили всички приходни ограничения ".

 

Ресорната комисия ревизира план-сметката с към 400 милиона лв. нагоре - най-много за заплати в държавния бранш. След серия от митинги на синдикатите, депутатите в Комисията по бюджет и финанси отделят над 150 милиона за скок в заплатите в Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Увеличение ще има още в секторите " Отбрана " и " Здравеопазване ", както и за държавните чиновници в Националното радио, Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".

 

Сериозен спор измежду народните представители провокира предлагането понижените ставки за Данък добавена стойност, които ресторантьорите получиха като облекчение по време на пандемията от COVID-19, да отпаднат.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР