ГЕРБ трябва ли да се покае е интересна претенция на

...
ГЕРБ трябва ли да се покае е интересна претенция на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ако и този път не съставим кабинет, хората ще ни изметат вкупом

ГЕРБ би трябвало ли да се покае е забавна рекламация на Асен Василев.  Покаянието съгласно мен би трябвало да стартира от тези, които последни управляваха. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Той уточни, че не виждам конституционна догадка този парламент да съществува без ръководител. И загатна, че това си е конституционна рецесия, която не е особена изненада за ГЕРБ. 

Надавям се, че сме към края на един политически цикъл. Народно събрание се изпълни с политически сили без ясни цели и визии, а се състезаваха кой кого повече не харесва. Имаме фрагментиран парламент. Никой от хората не ни е пратило в Народно събрание да плеснем ръце и да се прегърнем, а да свършим някаква работа, акцентира Дончев. 

По думите му има няколко разновидността да се излезе от този парламентарен блокаш. Трябва ни някакъв модол на единодушие. Народно събрание не може да работи без ръководител. И в случай че политическият дебелоглав и нарцисизъм не спадне, може да се отзовем в по-тежка обстановка от тази, в която сме изпаднали, предизвести политикът.
Дончев означи, че ГЕРБ се усещат като обект в обстановка на изнудване, когато става дума за избор на ръководител на Народно събрание. 

Но ние сме първа политическа мощ и не може да си позволим да бъдем по-толерантни. Тоест, няма да подкрепим различен претендент за началник на Народно събрание, защото сме първа политическа мощ, посочи Дончев.

Запитан на какви взаимни отстъпки са подготвени ГЕРБ, с цел да бъде формирано работещо държавно управление, той отговори:  След днешното съвещание съм черноглед от опцията за съставяне на държавно управление. Дори диалогът е неосъществим. Имаше доста плахи първи проблясъци за подобен диалог, само че днешният ден ме обезкуражи. Ако няма ясно водачество и ясна посока, такова държавно управление няма да свърши нищо. Не е апел – аз се багра, че хората в купом ще ни санкционират, в случай че и този път няма кабинет. И по този начин тънките партийни сметки на никоя партия няма да излязат. Но аз се надявам това да е дъното и да се осъзнаем, с цел да можем да се оттласнем от него. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР