ГЕРБ скочи срещу провеждането на Луковмарш утре. Няма по-голяма обида

...
ГЕРБ скочи срещу провеждането на Луковмарш утре. Няма по-голяма обида
Коментари Харесай

ГЕРБ скочи срещу Луковмарш: Няма по-голяма обида към паметта на жертвите и техните наследници

ГЕРБ скочи против провеждането на Луковмарш на следващия ден. " Няма по-голяма засегнатост към паметта на жертвите и техните наследници от ревизионизма и опитите да бъдат възраждани и почитани персони и практики, свързани с мрачните времена, в които антисемитизмът и омразата променяха ориси и унищожаваха животи. Именно подобен срамен опит е организирането на познатото като „ Луковмарш “ факелно шествие, чиито позорни послания България понасям 17 следващи години ", написа в декларация от името на партията. ГЕРБ привозава Луковмарш да бъде спрян.

Ето какво се споделя в декларацията на ГЕРБ:

Холокостът е една от най-болезнените страници в човешката история. Трагедията на милионите почтени жертви на нацисткия режим е незаличима диря в паметта на Европа и света. Водени от сляпа и безсмислена ненавист, създателите на това кърваво посягане получават заслужената тежка оценка на времето - гадност, отричане и най-много заричане пред идните генерации, че делата на лицата на терора ще бъдат помнени и в никакъв случай повторени.
свързани новини52262на 26.02.2021
Няма по-голяма засегнатост към паметта на жертвите и техните наследници от ревизионизма и опитите да бъдат възраждани и почитани персони и практики, свързани с мрачните времена, в които антисемитизмът и омразата променяха ориси и унищожаваха животи. Именно подобен срамен опит е организирането на познатото като „ Луковмарш “ факелно шествие, чиито позорни послания България понасям 17 следващи години. Фигурата на ген. Луков – началник на пронацистката организация „ Български национални легиони “, поражда асоциации с една непривична на нашия търпелив народ същина. Българите, избавили своите сънародници евреи от лагерите на гибелта, не биха могли да се въплъщават от хора, чиито хрумвания са били свързани с разделяне, дискриминация, оскърбление и неуважение на правото на всяко човешко създание да живее свободно в личната си страна. Преклонението пред персони като ген. Луков не са респект към славната история на България, а таман в противен случай – връщане към едни от най-мрачните години от нея, поругаване на подвига на целия български народ, на Българската православна черква, на видни политици, общественици и интелектуалци, изправили се против най-ужасното зло и непозволили техни братя и сестри да бъдат обречени на сигурна гибел.

Верни на европейската си демократична същина, ние от ГЕРБ, с напъните персонално на министър-председателя Бойко Борисов, и в партньорство с всички български институции, измежду които Министерство на външните работи, националния координатор за битка с антисемитизма, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, прокуратурата и Столична община, две години поред успявахме да предотвратим провеждането на позорното шествие „ Луковмарш “. За първи път в 17-годишната си история това срамно събитие бе осуетено и две следващи години то не мърси булевардите на столицата. С това страната ни изрично показва своята отдадена на най-висшите човешки полезности и идеали природа и се дистанцира от опитите на някои да подменят истината.

В началото на 2022 година смяната към този момент е налице в голям брой сфери на обществено-политическия живот. Редом с останалите й дефицити, за жалост с нея виждаме и наклонност по възобновяване на порочни практики от предишното, които до неотдавна считахме за преодолени. Създаденият през днешния ден в страната безпорядък за жалост извънредно благоприятства образуването на среда, в която носителите на крайни и спорни хрумвания се усещат свободни да показват посредством дейности своите антидемократични възгледи. Очевидната липса на сензитивност в ръководещата коалиция по тематиката битка с езика на омразата, поражда риска от реабилитиране на „ Луковмарш “, чието факелно шествие заплашва интернационалния имидж и известност на България като страна, до неотдавна дейно прилагаща ограничения за битка с антисемитизма, ксенофобията, расизма и нетолерантността.

Поради тази причина през днешния ден от ГЕРБ призоваваме всички способени институции изрично да се опълчват и да не позволен София да стане още веднъж сцена на едно срамно събитие, което слага недостоен срамен отпечатък върху българския народ. Има тематики, приемствеността в които е симптом за зрялост и осъзнатост, за схващане че мирът, уважението и търпимостта са висши полезности, които би трябвало да бъдат отстоявани и защитавани всеки ден.

Спрете „ Луковмарш “!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР