ГЕРБ ще внесе Закон за компенсиране на разходите на потребителите

...
ГЕРБ ще внесе Закон за компенсиране на разходите на потребителите
Коментари Харесай

Делян Добрев: ГЕРБ внася законопроект за компенсации за гориво

ГЕРБ ще внесе Закон за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива. Това сподели по време на брифинг в Народното събрание Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ ГЕРБ оферират законопроект, който има за цел да не облагодетелства съветските компании. Тези 3 милиарда лева да не отиват в Швейцария, а да бъдат отстъпка за всички консуматори в България. Под всички се има поради обезщетения да се дават на физически, само че и на юридически лица ", съобщи още Добрев.

Механизмът за компенсиране остава същия - по моделът, по който се прави компенсацията с 25 ст.

„ Ние вкарваме вноска освен от „ Лукойл ", а всички компании, които преработват съветски нефт, ще е длъжна да прави вноска във Фонда за енергийна сигурност. Този механизъм не касае бюджета. Това е една от мощните страни, т.е., с цел да стартира да работи схемата, която ние прилагаме, няма потребност от бюджет, няма потребност от актуализация, няма потребност даже да има държавно управление ", разяснява Делян Добрев.

Той изясни, че всички компании, които правят преправка на петрол от Русия или изнесен от Русия, ще са длъжни да вършат вноска. Вноската ще се образува от разликата сред цената на средиземноморската борса, сред петрола вид Бренд и Уралс.

Законопоектът ще бъде импортиран в границите на идната седмица, а в този момент ще бъде пуснат за публично разискване.

„ Намеренията на служебния кабинет са положителни, само че те следваха европейския образец, който не работи за България. Ако този закон не бъде признат и ние не успеем да прехвърлим изгодите от дерогацията към българското общество, то, по-добре изобщо да няма дерогация. Ако не приемем този закон, ще внесем различен, с който да задължил служебния кабинет да изтегли дерогацията ", добави Добрев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР