ГЕРБ ще сезира европейските институции за побългаряването на европейския сертификат

...
ГЕРБ ще сезира европейските институции за побългаряването на европейския сертификат
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира Брюксел, че МЗ издава европейски сертификат след първа доза

ГЕРБ ще сезира европейските институции за побългаряването на европейския документ за ковид. От партията подчертаха, че подобен документ се издава и важи единствено след приключен цикъл и слагането на втора доза при двудозонарушението на разпоредбите с единния европейски документ, утвърден от Европейска комисия.

Също по този начин приетите проби за издаването на подобен документ са само писиарите, само че не и бързите антигенни, обявиха от групировката на Бойко Борисов на брифинг в централата. Оттам укориха, че здравето на хората през идващите дни е сложено под опасност поради изборната акция.

" Обмисляме да сезираме европейските институции, за това, че България си играе с документа, наименуван европейски документ, и слага под риск живота и здравето на българските жители ", съобщи някогашният здравен министър Костадин Ангелов. " България ще издава лични документи и по този метод ще борим подправените документи, това е доста рисково ", предизвести Ангелов.

" Избирането на Румен Радев ще коства хиляди човешки животи през тези четири седмици ", съобщи от своя страна водачът на партията Бойко Борисов.

Още при започване на конференцията той сподели документа си и прикани медиите да вдигнат от място своите, като употребява заповедта, с цел да насочи укор към стопанина на административната постройка на НДК - министъра на културата Велислав Минеков.

" Минеков трябваше да е сложил читател, който да ревизира долу на входа ", вметна Борисов, след което накара заместника си Даниел Митов на британски да прочете какво гласи европейският обединен документ за Коронавирус. Той е организиран в правилник от 14юни 2021 и има директно деяние в държавите-членки до 30 юни 2022 година

" Станах очевидец доскоро на един мрънкащ, обезверен човек, изпратен от диктатора Радев да излъже българите, да им даде 4 седимци пролонгация, с цел да мине вторият тур на президентските избори. Защото през днешния ден България има принос и влиза в мястото " затворена за Европейски Съюз ". Заповедта на Кацаров, продикутвана от под паника страхуващия се след спонтанните снощни митинги на хората Радев, през днешния ден сложи българите под голяма опасност за идващите 4 седмици ", предизвести Борисов.

Костадин Ангелов предизвести, че с даване на подобен документ се залъгват хората, че са предпазени, а те би трябвало да се пазят 14 дни след първата доза. " Българските жители с една доза са незащитени и това е извънредно рисково за тях, те могат да се разболеят ", сподели професорът. " И още една огромна неистина " - не се издава зелен документ на хората с антигенен тест ", посочи медикът.

" Това не е амбалажна хартия в селска бакалия, а европейски документ ", акцентира той и прикани да се посочат имената на специалистите, подписали се под заповедта за това нашенско предписание.

" Нека да забележим техните имена, че са предложили подобен документ след първа доза ", прикани проф. Ангелов, като добави, че не може да повярва, че огромните ни експерти са способни да се подпишат под подобен документ. Борисов пък разкри, че специалистите са били притиснати да се подпишат с телефонни позвънявания измежду нощ. Затова и специалистите мълчат. " Имам информация, че Радев им звъни по нощите, с цел да ги плаши. Всичко е поради Радев и Кацаров, няма други виновници, те са ", уточни ги Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР