ГЕРБ ще продължи с разговорите с коалицията Продължаваме промяната/Демократична България,

...
ГЕРБ ще продължи с разговорите с коалицията Продължаваме промяната/Демократична България,
Коментари Харесай

Борисов: Кабинет с втория мандат е абсурд, но продължаваме да говорим с ПП/ДБ

ГЕРБ ще продължи с диалозите с обединението " Продължаваме промяната/Демократична България ", само че с ясното схващане, че втория мандат за сформиране на държавно управление на " положителните сили " е неуместно да бъде сполучлив. Това заяви в станалата към този момент обичайната утринна спонтанна сводка преди съвещанието на Народното събрание ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

" От срещите, които организирахме във вчерашния ден, изрично е ясно, че с втория мандат не може да има държавно управление, вероятността е нула. Така че илюзиите на сътрудниците от ПП/ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат ", направи извод от вчерашните диалози на ГЕРБ и партиите отвън ПП/ДБ той.

Борисов обаче още веднъж акцентира - верен ход е да се продължи диалога сред първата и втората политическа мощ. " Защото единствено това избавя България от злополуката и пропастта, към която летим. И тя ще влезе в тази бездна в средата на юни ".

Партийният водач показа и мнението от страна на задграничните ни сътрудници, с които се срещал - съгласно тях " България наподобява непоносимо, безусловно неработеща, безотговорна политическа класа. И едни бомбастични проекти - Шенген, еврозона. И те споделят - абе, вие едно държавно управление не може да си извършите. "

Личности, хора виновни, които да сложат преди всичко страната - това е концепцията, която ще предложи ГЕРБ с първия мандат.

" Да изберем един от разновидностите - избори и злополука за България, едно устойчиво ръководство сред ГЕРБ и ПП/ДБ, или ръководство, което би трябвало да е за безусловно за 3 месеца - да се одобри бюджет, да се гласоподават законите на Крум или Крумовите закони, а пък след това да вървим на избори ", уточни Борисов.

" Ако не се договорим (с ПП/ДБ - б.а.) за устойчиво ръководство, ще сложа мандата на масата и ще кажа - ето, празни кутийки. Имаме ли хора да ги напълним и да изкараме 3 месеца дружно. Ако нямаме, отиваме на избори, жив и здрав Радев, ще ръководи дълго. "

Борисов бе колеблив на въпроса и по кое време ще се проведат лидерски срещи за поддръжка на кабинет с първия мандат на ГЕРБ. " Ще имаме лидерски срещи, когато всички премислим, узреем и има смисъл да се проведат. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР