ГЕРБ ще подкрепи предоставяне на военна помощ като бронирани жилетки,

...
ГЕРБ ще подкрепи предоставяне на военна помощ като бронирани жилетки,
Коментари Харесай

Борисов пред украинския посланик: ГЕРБ ще подкрепи в НС искане за военна помощ на Киев

ГЕРБ ще поддържа даване на военна помощ като бронирани жилетки, каски и снаряди на Украйна, в случай че бъде входирано такова предложение в Народното събрание, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с украинския дипломат у нас Виталий Москаленко.

Дипломат №1 на Киев в София изиска поддръжката на партията за затваряне на небето над Украйна от НАТО и военна помощ от България.

" Искам да помоля за две жизненоважни неща, които са нужни освен на украинската страна, само че и за самото битие на украинските жители, които умират под терористичните бомбардировки. Сега е доста значимо за нас бойците, които се борят и сполучливо отразяват нападението на путинско-фашистките орди, да бъде затворено небето над Украйна, защото това е най-слабата точка в нашата опозиция. Бихме желали да помолим Народното събрание да одобри едно такова решение за затварянето на въздушната зона . Обръщам се към вас, като депутати, да предизвиквате една такава самодейност. Второто значимо нещо - това е доставката на въоръжение за потребностите на украинската войска. Става дума за всички типове и форми на въоръжение - каски, бронежилетки, боеприпаси и снаряди. Имам поради даже авиационна техника - елементи от самолети, самите самолети. Този въпрос неведнъж сме повдигали пред българското държавно управление и военното ведомство и ще продължим да молим за това - за даването на амуниции и въоръжение. Защото е въпрос на живот и гибел за украинската страна, на самото битие на украинския народ ", моли Москаленко.

На собствен ред Борисов съобщи, че 59-те депутата на ГЕРБ в Народното събрание ще гласоподават " за " в поддръжка на ограниченията против войната и са подготвени подготвени да предложат на ръководещите поддръжка по всички въпроси във връзка с бойните дейности в Украйна.

" Влезе ли в Народното събрание сходно разискване, ние ще го подкрепим. Съответно - лист с бронежилетки, каски, каквото е належащо. На силата би трябвало да бъде отговорено със мощ, с цел да бъде спряна. Войната е през днешния ден. На думи всички са мощни. Но в случай че господин министър председателят изиска поддръжката ни, ще има 59 гласа``, даде обещание някогашният министър председател.

По думите му по този начин от " Продължаваме промяната " няма да могат да не престават да " шикалкавят ", оправдавайки се с съдружните сътрудници.

Бойто Борисов не пропусна да разкритикува и премиера Кирил Петков, който " не видял да е в Киев ", защото министър председателите на Полша, Чехия и Словения през вчерашния ден посетиха украинската столица, с цел да изразят поддръжката на Европейски Съюз в този сложен миг за украинците.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР