ГЕРБ ще отправи питане към служебния министър-председател Гълъб Донев за

...
ГЕРБ ще отправи питане към служебния министър-председател Гълъб Донев за
Коментари Харесай

ГЕРБ питат Донев за увеличение на заплатите на служителите от МВнР

ГЕРБ ще насочи запитване към служебния министър-председател Гълъб Донев за нарастване на заплатите на чиновниците от Министерство на външните работи. Това сподели ръководителят на Комисията по външна политика и някогашен външен министър на България Екатерина Захариева. По думите й има опция за повишаването им с към 30%.

„ Истината е, че заплатите на Министерството на външните работи са по-ниски от междинните в администрацията ”, призна Захариева в ефира на Нова. Това не се отнасяло за всички чиновници, само че по-младите дипломати несъмнено били с ниски хонорари, добави тя.

Бившият отраслов министър съобщи, че за 4 години заплатите на чиновниците скочили с 45%, само че в последните две те не са помръдвали.

Захариева обаче твърди, че в случай че нов държавен бюджет бъде импортиран преди да има образуван постоянен кабинет, ще стартира предизборно разпределяне на пари и има риск страната да бъде фалирана. Депутатът увери, че най-голямата партия в Народното събрание ще направи всичко допустимо да бъде основано постоянно държавно управление.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР