ГЕРБ ще гласува категорично срещу всяко искане на прокуратурата за

...
ГЕРБ ще гласува категорично срещу всяко искане на прокуратурата за
Коментари Харесай

ГЕРБ не подкрепят снемането на депутатски имунитети преди приключване на съдебната реформа

ГЕРБ ще гласоподава изрично против всяко искане на прокуратурата за събаряне на депутатски имунитети в 49-ия парламент, преди привършване на ремонта на законите в правосъдната система.

„ В историята на българския парламент постоянно са се давали имунитетите, само че сега вършим тежка и многозначима правосъдна промяна, която явно разбуди пристрастеностите в прокуратурата. Докато не завърши тази промяна, няма да подкрепим свалянето на имунитета на който и да е в Народно събрание. Прокуратурата е упреквана, че държи избрани каузи на трупчета, с цел да ги употребява в миг, в който се взимат тежки политически решения, с цел да повлияят на политиците. Минал съм по този път, знам какво е “. Това разгласи на конференция в централата на ГЕРБ зам.-председателят на партията Даниел Митов.

Делян Добрев разяснява, че е бил против това решение и е желал самичък да се откаже от имунитета си. Той изясни, че към този момент 9 години е бил обвинен по това „ дело на трупчета “, което предходната година е прекъснато с 20 страници претекстове за какво няма осъществено закононарушение. Според него държавното обвиняване е в ролята на наказателен орган.

„ Днес възобновяват това дело от кабинета „ Орешарски “, което заставам на трупчета в продължение на 9 години. Това дело е формирано, с цел да ме притискат. Това е бутафория за политическа принуда. Имаше 20 страници претекстове за какво няма закононарушение. на това същото нещо възобновяват, тъй като не могат да измислят друго. След 9 години възобновяват остарялата гозба, с цел да ме тормозят “, споделя той.

В Народното събрание към момента няма искане на имунитета на Делян Добрев, който сподели постановлението за преустановяване и разяснява, че с интерес чака да чуе по какъв начин след толкоз страници претекстове за какво няма осъществено закононарушение в този момент ще споделят, че има.

„ Днеска е Делян, на следващия ден ще е Кирил. Това е опит болшинството за правосъдна промяна да стане малцинство “, разяснява Томислав Дончев.

„ В момента се прави опит да няма същинска правосъдна промяна посредством напън против „ безконечни обвинени “, съобщи и Деница Сачева.



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР