"ГЕРБ ще бъдат държани извън властта. Те все още са

...
"ГЕРБ ще бъдат държани извън властта. Те все още са
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: ГЕРБ ще бъдат държани извън властта, ерата си отива

"ГЕРБ ще бъдат държани отвън властта. Те към момента са мощни, само че нямат съдружници и са сами. Загубиха изборите, въпреки и с малко. Не виждам бъдещето им да е доста ослепително. Всичко може да се случи при нови избори, само че считам, че за положително или неприятно ерата “ГЕРБ” си отива ", съобщи в ефира на Българската национална телевизия проф. Огнян Герджиков.
Бившият длъжностен министър председател обаче не смее да предвижда какво тъкмо ще се случи с бъдещето на 46-тото Народно заседание и държавното управление, препоръчано от "Има подобен народ ". Според него по никакъв начин не е несъмнено, че съставът на кабинета, препоръчан от групировката на Трифонов, ще бъде утвърден.
"Има съществени разлики сред по този начин наречените "партии на митинга " и "Има подобен народ ". Те работят по метод, по който не е действано като че ли до момента и имат едно изключително самочувствие, като че ли нямат 65 депутати, а 165. Огромна част от препоръчаните имена са напълно непознати. А въпреки всичко би трябвало да има хора с биография. Хубавото е, че в оферти кабинет има значително адвокати, което е подобаваща специалност за хора, които се занимават с политика. Допреди 2-3 дни бях оптимист, само че от няколко дни ми се коства, че тази възможност е толкоз нежна, че може да се счупи ", уточни още Герджиков.
Той съобщи, че няма визия кой е наредил кабинета на Има Такъв Народ. Очевидно е обаче, че има конфликти на ползи.
"Не считам, че Има Такъв Народ мисли за експертно държавно управление. Изявени специалисти не виждам там. Експерти има в настоящия длъжностен кабинет. Това са високи експерти. Критика постоянно ще има. И Господ да дойде… Ние доста обичаме да вадим мръсните ризи и това е нещото, което много ни пречи ", разяснява още проф. Герджиков.
По думите му 99.9% е несъмнено, че третият мандат би отишъл при Българска социалистическа партия.
"Те имат подготвена формула служебният кабинет да бъде изработен постоянен. Защо това да е измиване на ръцете? Този длъжностен кабинет в общи линии работи отлично. Те виждат, че кабинетът сега е доста добър. Защо тези министри да не се съгласят да влязат в постоянен кабинет на левицата? Те в последна сметка служат на България, не на президента, не на Българска социалистическа партия ", разяснява още Герджиков.
По думите му ролята на президента е излязла на напред във времето, само че Герджиков дефинира като нелепи изказванията, че вървим към президентска република.
"То не става по този начин. Иска се проверка на Конституцията. Различно е от това, което се случва сега. Качествен ли е кабинетът? Както разбирам, огромна част от българския народ го утвърждава. Не съм срещал такова утвърждение за последните 30 година ", разяснява още проф. Герджиков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР