ГЕРБ се огъна и се отказа да забрани външното финансиране

...
ГЕРБ се огъна и се отказа да забрани външното финансиране
Коментари Харесай

ГЕРБ се огъна! Оттегля поправките анти "Америка за България"

ГЕРБ се огъна и се отхвърли да забрани външното финансиране за магистратските Неправителствени организации, откакто в изявление асистент държавният секретар на Съединени американски щати Хой Ий съобщи, че те били антиамерикански. Вчера щатският политик беше на среща и при премиера Бойко Борисов, осведоми Канал 3.

Днес пък бърза среща с него е имал и американският дипломат Рубин, който обсъждал българския контракт с Македония.

Официално водачът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов акцентира, че в партията имало чуваемост и щом имало напрежение в обществото, визирайки митингите, те с премиера Борисов предпочитали да заложат на градивността. Цветанов отхвърли да е имало външна интервенция - нито от Америка, нито от Брюксел.

Той дори посочи какъв брой доста пари е изсипала за щедрост " Америка за България " у нас - общо над 170 милиона. От тях 105 млн.- единствено за обучение.

" За активността на Фондация " Америка за България ", която стана доста известна в последните няколко години, мога да заявя изрично, че парите, които са обезпечили за подкрепяне на браншове и на неправителствения бранш, са в размер на над 170 млн. $. Само за обучение има планове, които са осъществени в размер на 105 млн. лева Нека да спрем с тези спекулации, с опитите да се опълчват избрани донори в страната, които могат да подкрепят за развиването на България, гражданския бранш и за всички секторни политики, които могат да бъдат подпомагани, както с Норвежката стратегия, Швейцарската, Европейска комисия и фондовете от Европейски Съюз, включително и Фондация " Америка за България ", съобщи Цветанов.

Само след два часа се чака правната комисия да изтегли въпросния текст от Закона за правосъдната власт преди второто му четене, откакто Неправителствени организации, финансирани оттатък океана, като " Съюза на съдиите ", изреваха до небето, че им орязвали правата. В партизанската война се включиха " Правосъдие за всеки " и Христо Иванов, който също има опит като бенефициент от близкото си минало на началник на Неправителствени организации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР