ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ. Това съобщи Мария Габриел на

...
ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ. Това съобщи Мария Габриел на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ. Всичко си има граници



ГЕРБ-СДС замразяват договарянията с ПП-ДБ. Това заяви Мария Габриел на брифинг с управлението на ГЕРБ. Това съобщи Мария Габриел.

„ Дълго мълчах, слушах доста. Водих се от разсъдъка и единственото на страната. Уведомих Николай Денков. Замразяваме проговорите, всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистина, разлюляване устоите на държавността и неспазване на фундаментални правила на републиката. Оставям настрани лъжите във връзка с личността ми, това не е казусът. Тук може да става дума за метод на ръководство, в прорез с всички европейски правила и практики. Става въпрос за визия, за ръководство на страната. За метод, по който се съблюдават правилата на Републиката. Без ясни гаранции не бих могла да се наемам “, сподели тя.

„ Неприемливо е едно да се приказва на договаряния, друго на открито – неистини. Изводът е, че и вътре не могат да бъдат признати за истина. Неприемливо е и да има подозрение, че България е заслон. Тя е суверенна страна. Имаме европейски и атлантически сътрудници, аз ги оценявам. Когато отстояваш позицията си с причини, с бистрота, те почитат. Решенията обаче се вземат от България. Страната не може да бъде фасада за нечисти намерения, жадност за власт и система, подменяща устоите на държавността. Неприемливо е да се приказва за политизация на администрацията ”, сподели още Габриел.

„ Разбирам апела към компромис. Никакъв компромис не е да подкрепиш едно ръководство, което за цел има ремонт на Републиката. Има голяма разлика сред саможертвата и самоубийството “, добави Томислав Дончев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР