ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната - Демократична България и ДПС проведоха двучасова

...
ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната - Демократична България и ДПС проведоха двучасова
Коментари Харесай

ДПС обеща да не пречи за създаването на кабинета, Христо Иванов и Пеевски обсъждат съдебната реформа

ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи организираха двучасова среща в стаята на придвижването в Народното събрание. След договарянията Мустафа Карадайъ смени позицията си и реши " да не пречи " на кабинета " Денков-Габриел ".
 
От страна на ГЕРБ-СДС с управлението на Движението се срещнаха Мария Габриел, Томислав Дончев и Десислава Атанасова, а от страна на ПП-ДБ – номинираният за министър председател Николай Денков, Кирил Петков и Христо Иванов.
 
Стана ясно, че причина за диалозите, на които с изключение на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, участва и депутатът Делян Пеевски, е тъсене на болшинство за конституционна промяна.
 
От Движението към този момент подчертаха неколкократно, че няма да поддържат държавно управление с присъединяване на " Продължаваме промяната ", само че през днешния ден Карадайъ беше явно по-сговорчив и изясни пред публицисти в Народното събрание:
Ние декларирахме и ще участваме в диалозите и всъщност, и в реализацията на конституционната промяна, което изисква парламентарно време. Затова ние няма да пречим да си сформират кабинет ".

" За да се осъществят конституционните промени, се изисква време и парламентарно време. От тази позиция, с цел да се случат промените, ние няма да пречим да си сформират кабинет ", сподели пред публицисти в Народното събрание Мустафа Карадайъ.
 
Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че не се отхвърля от думите си, че съюзът сред първите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ  е " порочна женитба ", като разяснява:
" Стоя зад тези думи, естествено, и се надявам, че в този кабинет " Рамбовци " няма да има. Но ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет. Искам да съм извънредно явен ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР