ГЕРБ-СДС положи всички усилия от самото начало да има преговори.

...
ГЕРБ-СДС положи всички усилия от самото начало да има преговори.
Коментари Харесай

Рая Назарян: Извинение до момента няма, ПП-ДБ очевидно искат избори

ГЕРБ-СДС постави всички старания през цялото време да има договаряния. След вчерашната конференция на отсрещната коалиция с обвиняванията и изказванията, че Мария Габриел не има лидерски качества и не желаят да бъдат министри в нейната коалиция, няма предпоставки да продължаваме да водим договаряния. Това не са договаряния, а рекет. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Рая Назарян, която беше част от преговорния екип за сформиране на нов кабинет.

„ Ако някой саботира целия развой по договарянията за сформиране на кабинет, то това са „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”. Те явно желаят избори ”, акцентира тя.

„ Предпоставки за продължение на диалозите, при по този начин развилите се събития, няма. В днешния ден дадохме опция на ПП-ДБ не просто да се извинят на Мария Габриел, то трябваше да бъде безапелационно и поднесено с разкайване, тъй като това не е държавническо и не е демонстрация на разсъдък ”, сподели депутатът от ГЕРБ-СДС. Назарян посочи: „ Извинение досега няма. Нещо повече – има потвърждаване на обидните и клеветническите изказвания, които изрекоха по адрес на Габриел ”.

Относно имената на министрите, които твърдяха, че нямат визия да са включени в кабинета, Назарян отвърна, че ПП-ДБ са били наясно. „ Това са имената, които ние сме обсъждали през последните 10 дни. Това са и към сегашния миг настоящите министри. Реално, техният акт, на така наречен отводи, е чиста абдикация ”, разясни тя.

Според думите ѝ Катя Панева е предложение на Атанас Атанасов, което е било припознато от Мария Габриел. Рая Назарян изясни, че постът на Тодор Тагарев е бил проблем единствено първите осем дни. „ Накрая те се съгласиха, че ще правят отстъпка и надлежно ще има опция за ротация на Тагарев с Христо Гаджев ”, уточни още тя.

Назарян беше безапелационна, че Асен Василев повече не може да бъде министър. „ Той е неспособен да бъде общественик и министър. Ако той е предвиждан в каквато и да е коалиция, ние няма да участваме ”, разясни депутатът от ГЕРБ-СДС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР