ГЕРБ-СДС няма да подкрепи вота на недоверие срещу правителството, увери

...
ГЕРБ-СДС няма да подкрепи вота на недоверие срещу правителството, увери
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с БСП и Възраждане

ГЕРБ-СДС няма да поддържа вота на съмнение против държавното управление, увери водачът на партията Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

" Не може да има изненади при гласуването на вота на съмнение, тъй като този избор е обвързван с сферата на защитата, където в последните 10 години сме създали толкоз доста за превъоръжаването на българската войска, тъй че е безусловно неправилен ", сподели той.

ГЕРБ-СДС няма да поддържа бюджета в този му тип, съобщи още Борисов и прикани финансовият министър да преработи плана преди първото четене, с цел да не се постанова ГЕРБ да гласоподава " срещу ". Според него приемането на бюджета не е залог за ориста на държавното управление, тъй като през последните години се е случвало няколко пъти Народното събрание да не приема годишния бюджет в точния момент.

" Има какво да се направи - и за инфраструктурните планове, и за общините. За всички общини би трябвало да се откри механизъм да бъдат подкрепени. Така че диалогът не е дали желаеме да се даде единствено на нашите общини, или на Движение за права и свободи, или на тях, а да се вкара в бюджета за всички общини, тъй че хората по райони да бъдат удовлетворени.

Дълговата рецесия е реалност към този момент, за което и ние имаме виновност. За последните три години се направиха всички вероятни нелепости в тази страна - всичко е олевяло, няма събираемост. Затова предложихме по-консервативен бюджет. Трябва да имаме бюджет, който да пази от дълговата серпантина. Ние ще поддържаме единствено неща, които считаме за верни ", акцентира Борисов.

Според него с гласуванията против предложенията на ГЕРБ-СДС за отпадане на дерогацията за съветския нефт се обрисува нова коалиция.

Борисов се закани, че ПП-ДБ ще платят горчива цена, в случай че създадат коалиция в София с Българска социалистическа партия и Възраждане.

" В последните седмици видяхме новата опция на ПП-ДБ - Възраждане и Българска социалистическа партия. Искам да припомня на Петков, че беше петък и той ми сподели, че в случай че не бъде определен Терзиев ще падне държавното управление, тогава аз от Самоков приканих ГЕРБ и с помощта на тези гласове държавното управление остана. Аз споделих гласувайте за претендента на държавното управление. Уж прокремълски и пропутински, а с тези партии договарят за болшинство.

ПП-ДБ ще платят цената горчиво, в случай че създадат коалиция в София с тези партии – Възраждане и Българска социалистическа партия. Ние сме твърда съпротива в София, тъй като те по този начин желаеха ", сподели още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че партията му изрично няма да поддържа Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР