ГЕРБ-СДС и ДПС изразиха несъгласие с поставените от президента Радев

...
ГЕРБ-СДС и ДПС изразиха несъгласие с поставените от президента Радев
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДПС не приемат условията на Румен Радев за разпускане на парламента



ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи показаха противоречие с поставените от президента Радев условия, при които той ще издаде декрет за разформироване на Народното събрание и ще насрочи нови парламентарни избори.

Недопустимо Румен Радев да слага условия на Народното събрание. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в коментар на изказването на президента, който настоя Народно събрание да одобри актуализацията на бюджета и да се произнесе по Плана за възобновяване и резистентност преди да издаде декрет за разформироване на 46-ия парламент и да насрочи нови парламентарни избори.

Тя настоя президентът да разпусне Народното събрание в - изтъквам - рационален период, който тя дефинира като " няколко дни ":

" За всички е ясно, че отиваме на предварителни избори. Ако прави някакви " тънки сметки " и наглася някакви дати от календара, тъй че на него да му е комфортно и с това да задължава Народното събрание да продължава да работи, считам, че е неприемливо ".

Атанасова удостовери, че ГЕРБ са за избори 2 в 1, защото гласоподаване в три следващи недели ще изтощи българските жители и ще се отрази отрицателно на изборната интензивност в разгара на следващата Covid-вълна.

Движение за права и свободи също не приема изискванията на президента Румен Радев какво би трябвало да свърши Народното събрание, преди да бъде планувана дата за нови парламентарни избори.
" По отношение на проекта за възобновяване и резистентност топката е в служебния кабинет ", разяснява пред БНР депутатът от придвижването Хасан Адемов:

" Той може да слага всевъзможни условия, а Народното събрание има правото си да взема решение, само че когато един акт е в пълномощията на Министерския съвет, няма смисъл да се желае решението на Народното събрание ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР